Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 15 juni 2018

15-6-2018

Goedemorgen iedereen,

Gisteren 29 duiven in de mand gezet voor Morlincourt 426 km. Ik wist zeker dat ik 30 mee gedaan had, maar èèn duif de 17-121 dubbel opgeschreven op mijn lijst. Ook ik maak een foutje, in de club natuurlijk smakelijk gelachen, ben zelfs heen en weer noordwolde wilhelminaoord gereden...... alles was mee, maar ja dubbel op het lijstje.

Vanmorgen bezoek gehad van familie Zomer, Rutger Zwart(Kleine Beute), Jim Coenraad en Willem Heinhuis, was weer erg gezellig. Jim haalde twee koppels duiven, èèn kreeg hij van zijn ouders omdat hij geslaagd was, en hij wilde geen horloge: Doe maar een Beute duif....  Geweldig toch. Rutger had 6 jonge duiven bij hem, even kijken hoe ze er voor staan, ik vond ze erg in orde. Familie Zomer waren er met hun gehele jonge duiven ploeg, de 6-jes en 7- duiven gelijk in een andere mand, die laat hij niet meer vliegen vertelde hij( Als jong kunnen ze je prima verrassen hoor).

Ik kreeg vanmorgen een mailtje van een liefhebber die eitjes gekocht had( toen hij nog jong was zo,n twintig jaar geleden), bij een bekende schrijver uit het zuiden, hij schreef ik ben nog kwaad, we hadden een prijs afgesproken voor de eitjes, maar die werd gelijk dubbel toen hij zag dat ik een grote auto reed.... :) 

Gisteravond de jonge duiven bekeken van Herman Gaal uit Steenwijk, die is streng op zijn jongen.... als ik zei.. deze staat MIJ niet zo aan... was hij al weg in andere mand.  Maar ze zagen er goed uit, jammer dat het regende later en dat we buiten zaten.

Bij de Vechtmachine liggen twee jongen van een dag oud, èèn gaat naar Eijerkamp de andere naar een vriend die het op dit ogenblik niet gemakkelijk heeft, voor hem misschien een leuke opsteker, vrouw en zoon halen het jonkie voor vaderdag...., Wat kost hij vroeg zijn vrouw, ik zeg: je man is toch timmerman.... ik heb altijd werk. :) wel een slimme vrouw, man krijgt jonkie... en moet er straks zelf voor aan het werk ;)

Vanmorgen de tweede ploeg jonge duiven voor de eerste keer weg gebracht, gisteren de winterjongen, vandaag dus de 2e ronde. op 1 km, ik weet het... tis niks, maar ben voorzichtig.

Ze zijn al heel rustig in de mand, en erg tam met pakken. Ze waren niet zwaar, ik heb ze tijdje aan LTW en CLEAN BALANCE gehad, ze eten dan super... maar vliegen het er ook weer af, het lijken wel ouden.

Rutger zei vanmorgen: Je bent zo rustig de laatste maanden, veel minder kort op internet... Ja, sinds Juni vorig jaar toen ik bij Shell weg ging, 27 jaar plezier de laatste twee jaar GEEN PLEZIER . En als kers op de taart heb ik een kleine ruzie bijgelegd na 4 jaar(mening verschil en misverstand) . 

Ik hoop op een mooi jaar met de jonge duiven, ik hoop van de 98 een 40/50 te kunnen overhouden, dan heb je een mooie ploeg jaarlingen.

De jongen verduister ik niet, ik licht bij en gebruik de Oscar de Vries methode( Canadees), na iedere vlucht een kwartier langer licht aan laten.. Nu voor het 3e jaar.

Later meer... ik spring van de hak op de tak? ja, ik denk snel hahaha

 

Terug