Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 27 juni 2018

27-6-2018

Goedemorgen iedereen,

Wat gaat het een mooie dag worden vandaag, nu nog fris maar straks een warme dag.

Mijn oude duiven hebben zoals altijd op maandag, dinsdag en woensdag LTW in het water en Olympic MG Mix met Lecithine olie over het voer.

De Jonge duiven hebben het zelfde programma, en krijgen morgen dus ook Electroboost door het water. Warm weer, en Elekrolyten hier hoort het samen.

In principe gaan zaterdag de duiven gewoon weer mee, er zullen een 30/35 in de mand gaan. We hebben een midfondvlucht met donderdag inmanden.

Volgende week moeten wij als afdeling Friesland reeds op woensdag in de mand, korte herstel tijd dus. Zaterdag een pittige vlucht en dan woensdag weer in de mand.... maar dan kunnen ze wel twee dagen luieren in de mand ! Ze hoeven natuurlijk woensdag niet te vliegen.. zaterdag pas hè 

De jonge duiven training gaat zaterdag ook van start hier in afdeling 11, of we mee spelen? denk het nog niet, heb ze graag zelf een paar keer op 50/80 km.

Gisteren waren er toch enkele jongen achter, èèn zit al in eext, maar vanmorgen zaten er twee op het hok, die kennen het nu wel. van de 96 gister misschien nog 2/3 achter. èèn jonge duif er uit gepakt, was bij een clubgenoot aangevlogen vorige week, en herstelde niet goed genoeg, de kans dat dat een topper gaat worden is eigenlijk nul. 

Geniet van het mooie weer, tot later.

Terug