Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 28E
28-6-2018

Goedendag iedereen,

De duiven gaan vanavond gewoon allemaal mee, ik houd geen goede thuis voor Bourges, de goede speel ik iedere week. Dus een 30 zullen er wel mee gaan vanavond. Zijn het allemaal goeden? nee, maar wel fitten, en met oostenwind zal er wel een andere op kop komen, èèn waar je eigenlijk niet aan dacht. De vroege duiven zullen langs de westzijde gaan, zoals iedere week, de iets mindere duiven liggen een stukje achter, zoeken het zelf uit en pakken misschien iets meer de rechte lijn waardoor ze zelfs voor de goede fitte duiven aan komen.

Als je in het midden van de afdeling zit maakt het allemaal niet zo, gewoon fluiten als er weer eens duiven overgaan, hier in de uit hoek zie je alleen duiven van eigen hok die altijd vanuit het westen tot noordwesten komen. Hier zie ik wel steeds meer duiven van afdeling 10, ook die pakken steeds meer een westelijke route, en voor hun zit ik in het westen.

Ze zien er heel goed uit moet ik zeggen, stralende witte koppen, ze zien er gewoon heel fit uit. Eten goed, gaan goed in bad en er is niks wat niet loopt.

Isocrates 15-552 heeft nu 10 prijzen hij is vader van Jannes 16-710 met een 3e van de afdeling en die is weer vader van Karessa 17-004 met een 2e en 3e van de afdeling. En alle drie gaan weer mee vanavond, leuk om eens met 3 generaties te spelen

Ook bij de duivinnen zitten een paar met 10 prijzen dit jaar. Zijn wel allemaal oudere duivinnen, de jaarlingen pakken vroege prijzen maar missen ook wel eens. De beste jaarling heeft nu 8 prijzen.

Vandaag hebben de ouden ELECTROBOOST door het water en krijgen ze naast de wekelijkste oogdruppel hem ook eens in de neus. Warm weer, droog snot, kan zeker geen kwaad omdat vanavond eens te doen in beide neusgaten( kan gewoon met de BEUTE oogdruppels)

Terug