Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 29 juni 2018

29-6-2018

Goedendag Iedereen,

Hier gisteren 35 duiven in de mand gedaan voor Laon, ruim 400 km. Zal wel weer een pittig vluchtje worden, volgende week woensdag moeten of kunnen ze weer in de mand voor Bourges bijna 700 km.

Ja onze afdeling 11 gaat Woensdag inmanden, de andere afdelingen op donderdag. De afstand voor afdeling 10 en 11 is ongeveer gelijk, had te maken met duiven van Ameland zeiden ze en dat er maar 1 chaufeur per auto is. Ach besluit is besluit, ik zie het allemaal wel.

Eerst maar even Laon.

Vanmorgen was het weer gezellig hier, Jim Coenraad kwam weer op zijn fietsie vanuit Kallenkote, fanatieke gast, 15 jaar volgens mij. En dan oude Willem van 76 er naast, geweldig.

Vanavond kunnen we jonge en oude duiven inmanden voor een trainingvlucht. Ik doe waarschijnlijk niet mee.

Ondertussen een groepje jongen gehaald voor wat Clubleden, ik heb wat contacten, en die kwamen met 9 prachtige jonge duiven brengen, in mijn club gaan ze vliegen, toch prachtig. Twee kleinkinderen Vechtmachine zaten er bij, wat een prachtige duiven.

Mensen blij maken met wat jongen is toch prachtig, weer zin in de toekomst. 

Komen hier regelmatig wat mensen die na selectie weinig overhouden, samen kijken we dan hoe we het oplossen. Een flinke stap terug nu is meestal vijf stappen naar voren over èèn a twee jaar.

Als je ziet wat voor matige kwaliteit sommige liefhebbers hebben zitten... dan zou ik ook het bijltje er bij neergooien.

De laatse weken veel contact met een liefhebber van de Belgische grens, zijn dorp is half nederlands en half Belgisch, ik zeg, zeker wel jongen gekregen van je plaatsgenoot? Neen niks. Dat is nu jammer, niet verplicht natuurlijk, maar zou wel leuk zijn geweest.

Terug