Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 2 juli 2018

2-7-2018

Goedenmorgen,

Tis mij te warm, de duiven hebben er geen last van blijkt.

Straks de ouden in bad en de jongen laten trainen, misschien gaan ze vanavond wel even in de mand voor een africhting van de afdeling. Ze gaan morgen vroeg los te Heino dat is volgens mij zo,n 50 km, maar zal straks ff kijken.

Bij de jongen hebben we nog tijd zat, we beginnen pas over vier weken, raar eigenlijk hè, anderen zijn al begonnen, in Belgie vliegen ze al 400 km, tja dat daar nu niet eens een oplossing voor komt.

De Jongen krijgen vandaag ELECTROBOOST door de LTW, kan zeker geen kwaad met deze hitte. Bij de ouden doe ik het morgen en woensdag ook.

Al weet ik nog niet of ik woensdag de duiven inzet, het hoeft allemaal niet he, als ik twijfel laat ik ze thuis, voor een bekertje en mijn foto in een blaadje speel ik mijn duiven niet hoor

Ik lees steeds meer dat mensen over zich zelf praten, over hoe goed ze waren in een bepaald jaar, weinig mensen spreken meer over goede duiven, je leest : Ik was kampioen... de duiven waren het. Ook op zaterdag lees je steeds : Ik zat om die en die tijd, welnee man, de duiven vliegen, wij staan er bij te kijken met koffie of een fles bier. Respect voor de duiven is er weinig meer hoor.

We moeten weer terug naar de basis, spelen met duiven, en nu alleen met duiven die het aankunnen. Niet geil worden van een vermelding op een site of in een blaadje, wij, de liefhebbers doen geen reet, de duiven, onze makkers dat zijn de werkers, RESPECT.

En als je dan ziet met wat voor weinig respect sommige duiven krijgen van hun verzorger.. ik zie op donderdag of vrijdag in de club ook duiven aangeboden worden.. die huilend in Belgie staan op zaterdag, gewoon verwaarlozing, maar wel met een biertje aan de bar staan, verschrikkelijk. Verzorg uw duiven goed, dan komen ze thuis en kunnen ze ook nog puntjes pakken voor u... maar sommige liefhebbers hebben duiven voor de jenever in het clubgebouw, respectloos.

Terug