Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 7 juli 2018

7-7-2018

Goedemorgen iedereen,

De duiven te Bourges zijn gelost om 06.50 te Bourges wat voor mij een afstand heeft van 695 km.Ze zullen hier arriveren, althans de eersten tussen 16.40 en 17.30 uur, beetje afhankelijk van de wind onderweg. Zoals reeds eerder : ik heb 13 stuks mee.

Op Deventer heb 20 mee, de ouden die niet mee zijn naar Bourges , maar volgende week wel mee naar de midfond gaan..

Gistermorgen Jan Hoogland op bezoek uit Midlum, hij liet de jonge duiven vast voor selecteren. Opvallend was dat Jan enkele jaren geleden nog wel eens een duif had met slechte rug, een duif uit twee stukken zeg maar. Nu niet meer, door selecteren en vooral kweken rond zijn beroemde 100, zijn die matige duiven uit het verleden bijna helemaal weg. Ze waren nu bijna allemaal goed van bouw, en er zaten een paar duiven bij... ooooohhhhh daar gaan ze last van krijgen in de afdeling volgend seizoen.

Ook Klaas Pijlman met zijn broer Alex waren op bezoek, ook Klaas is op de goede weg gezien de uitslagen van de laatste weken: Ik ben een sluip moordenaar zei hij lachend, ik klim ongezien naar boven.

En als derde bezoeker was daar Nandor Hartog en zijn dame, ze hadden een groep vermeerdenaars mee, waar ik de kwekers moest proberen uit te zoeken. Nandor en zijn vrouw zijn echt op zoek naar beter, zijn leergierig en niet goed genoeg is weg ! We hebben gelijk mooie koppels gemaakt reeds voor 2019. Kijken naar de toekomst is heel belangrijk.

Hier gaat zo de CLEAN BALANCE door het water, een geweldig product om uw duiven terug zuiver te zetten na een vlucht, en ik maak vast de OLYMPIC MG mix gereed met de LECITHINE OLIE. Dan kan het lekker intrekken voor de Bourges duiven, al eten de Deventer duiven er natuurlijk ook gewoon van.

Gisteren in de club alleen maar lof voor de HERSTEL POWER die ik had meegenomen voor de leden, de hele doos was leeg, en ze waren allemaal tevreden hoe ze aan voelden na gebruik, de meesten hadden er nog geen ervaring mee dus het was even schrikken hoe de duiven oplopen naar gebruik van Herstel Power of Olympic MG Mix.

Als de Bourges duiven terug komen, wat we hopen natuurlijk krijgen ze gelijk een HERSTEL POWER capsule in hun bek, en een oogdruppel in beide ogen, en ditmaal vrij snel na thuiskomst, zo spoedig mogelijk herstellen.

Wie gaat het vandaag winnen in afdeling Friesland? Ik denk iemand uit de groep Henry van der Linde, Marsman., Arie Dijkstra, de Jong Ee, maar ik gok op Arie Dijkstra of Henk Marsman of misschien toch weer die superduif van de Gebroeder Homma? of de Dubbele winnaar van Elzinga? We zullen het afwachten

Terug