Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 10E JULI
10-7-2018

Goedemorgen iedereen,

Wat weer een aantal mailtjes en andere berichtjes over mooie prestaties, waar BEUTE PRODUCTEN aan hebben meegewerkt en of het selecteren van duiven op de BEUTE manier. Een geweldige prestatie afgelopen zaterdag door vader en zoon Buwalda uit Franeker, ieder op zijn eigen hok, maar gezamelijk waren ze de grote mannen. De hele uitslag was Buwalda daar. Een paar jaar geleden begonnen met selecteren naar uiterlijke kenmerken, toen de 8-tjes bij elkaar volgens een bepaald schema, 100% inzet,. wat Beute producten er bij, gezondheid en kijk eens wat een uitslagen.

Steeds meer liefhebbers uit die hoek van Friesland komen hier aan, soms even kijken, soms al een stap verder, geweldig. Is denk ik ongeveer begonnen met Jan Hoogland en Tjitte de Vries. Afgelopen vrijdag de jongen van Jan Hoogland weer mogen bekijken, wat een verschil met enkele jaren geleden, toen had hij een topper maar ook nog matige duiven qua bouw, die op de vitesse flink uit de voeten konden maar op de dagfond te kort komen. Nu waren 75/80% van de duiven reeds geweldig sterk van bouw en zouden ze in de toekomst langer vliegen aan kunnen. Geweldig om dat zo een beetje mee te maken.

Als je dan de laatste weken ziet wat op TT staat of anders in de kop van de uitslag, ben ik trots, dat ik daar aan heb mee-gewerkt. Op wat voor een manier ook. ( producten, advies, selectie, koppelen)

Terug