Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 23E JULI
23-7-2018

Goedemorgen iedereen,

Waarom pakken sommige mensen zo goed op de lange afstanden?

Natuurlijk zijn die super gezond, hebben ze goede voeding en bijproducten, maar ook heel belangrijk : ze zijn AFSTANDGESCHIKT ! Die duiven zijn jaren geselecteerd op die afstanden. 

Iedere duif al is hij nog zo slecht gemaakt kan twee uurtjes knallen, zelfs wel 3/4 uurtjes wanneer het gemakkelijk gaat en hij de wilskracht heeft.

Een duif vliegt de eerste uren MET ZIJN KOP !!

Maar hebben we dan een jaar als dit, met kopwinden, zware vluchten en veel vluchten met VEEL UREN VLIEGEN, dan kan een beperkt aantal duiven dat.

Als u een duif kweekt die 10/11 uurtjes vliegen aan kan (Qua bouw) dan kan hij ook 1,4,7 uurtjes vliegen toch en winnen zelfs. Maar als u een duif kweekt voor 2 uurtjes vliegen.. die krijgt het zwaar bij 4 uurtjes en is misschien weg bij 10/11 uurtjes vliegen... laat staan na een heel seizoen met dit soort vluchten.

Dus kweek en selecteer naar de vluchten.. ik selecteer mijn duiven naar : zeer korte armen, goede spieren, goede onderbouw en slimme kop. Daarna ook nog pluim. De rug komt ook aan de orde maar is het minst belangrijk in mijn ogen, er zijn goede vliegduiven op deze afstanden met een matige rug.

In de toekomst zullen we steeds meer warm weer krijgen en waarschijnlijk zware vluchten, begin nu vast met selecteren op AFSTANDGESCHIKTHEID.

Bent u puur een Vitesse man of Vitesse en Midfond of juist een Marathon speler, iedere duif heeft uiterlijke kenmerken voor die afstand.

Geniet van uw duiven, speel duiven die voor uw afstand gemaakt zijn.

Terug