Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 16E
16-8-2018

Goedendag iedereen,

De jongen trekken goed. Een deel komt na een uur terug, en een klein koppeltje is soms een uurtje langer weg. Ik ga ze nu proberen wat te motiveren, dus hier en daar een motivatie kistje, een broedschaal of een doosje. Jongen mogen zich graag verstoppen, daar een partner naar toe lokken en op eitjes komen. 

Jongen op nest, ik heb er mindere maar ook goede ervaringen mee. Mijn 18-663 zat vorige week op aangepikte eitjes, dus ik ging er van uit: die komt.... dus niet, maandag of dinsdag avond kwam ze terug om 21.00 uur tegen het donker.. waar heeft zo een duif gezeten?

Hier meestal meer succes met nieuwe liefdes, dus een beetje achter elkaar aan lopen, en net een nieuw hoekje gevonden.

Hier zijn de jongen niet verduisterd, worden wel bijgelicht, en na de eerste vlucht steeds een 15 minuten langer, dat gaat nu een paar jaar redelijk goed. Normaliter kun je lang niet op tegen die jonge duiven specialisten met hun gescheiden jongen en vaak een grote koppel, als daar een duif valt zijn het er vaak tien tegelijk. Hier bij een natuurlijk systeem( bij elkaar en laten gaan) moet je het iets meer hebben van een uitschieter.

Nu twee vluchten gehad en de eerste vlucht begonnen met een 1e en de tweede vlucht met een 4e, ik probeer natuurlijk iedere week bij de eerste 10 te blijven, maar straks met kopwind en afstand zal dat moeilijk worden tegen die gladde verduisterde gescheiden jongen, maar we doen ons best.

Gister even op een 100 km gehad, het verloop was matig, donkere lucht, weinig zicht, maar de vaste ploeg allemaal weer thuis, van de herintreders twee weg en beide gemeld op het adres waar ik ze de vorige keer haalde, dus stom zijn ze niet, hebben wel een kop, maar niet op mijn hok.... nog.

Later meer

Terug