Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

BIERGES 18-08
18-8-2018

Goedemorgen iedereen,

41 duiven gezet op Bierges 259 km. Ik had eerst 39 in de mand maar kon geen keuze maken tussen twee, dus beide mee. 

De duiven zijn gelost om 07.30 uur en zullen tussen 10 uur en 10.30 uur hier zijn, dus net tijdens de koffie :) 

Ik heb gisteren duiven mogen inmanden die zo ongelofelijk mooi in conditie waren en dan praat ik vooral over die van Kees Hoeben uit Wolvega en geweldig van bouw. Ook die van Jan Willem Jongedijk waren in zeer goede conditie, JW heeft een slecht seizoen gehad met de ouden, maar nu frisse moed met de jongen en dat kun je zien.

Bij diverse liefhebbers begint de rui aardig in te slaan, enkele fondspelers hebben kale jongen ingezet, maar dat is geen probleem, het is puur leren, dat ze geen vroege prijzen pakken weten ze.

Vorige week had ik mijn drie "fondduiven" alle drie bij de eersten, opvallend is dat die nu het meest kaal worden, ik dacht juist dat dit trage ruiers waren.

De STELLINGWERF-CUP gaat erg mooi, samenwerking van Wolvega, Oosterwolde en Noordwolde. Wolvega en Noordwolde hebben ook voor mooie gratis te winnen prijzen gezorgd. Vandaag zal de winst weer naar Oosterwolde gaan, wind op kont en de verste afstand en niet te vergeten drie topspelers.

Later meer, eerst koffie. ps DE CLEANBALANCE staat klaar, ik heb het in het water vanaf dat ze thuiskomen, hun eerste drinken is gelijk met !

Gisteren met het druppelen in de oogjes viel me op dat ze hele mooie strakke kopjes hadden.

Update 13.00 uur.

Traag verloop, alles komt van achter terug, ver uit het noorden. De eerste bleef ruim een minuut zitten. Nu zijn er 36 van de 41 volgens mij

Terug