Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 21E AUGUSTUS
21-8-2018

Goedendag iedereen,

Donderdag gaan de jongen in de mand voor Quievrain van 321 km voor mijn duiven. De polder zit nog niet op 300 km, maar daar kunnen we niets aan doen, een grote afdeling, vooral diep en dan kom je met grote verschillen. ik denk dat de eilanden wel 360/380 km hebben, het is dus moeilijk waarschijnlijk om een goede keuze te maken. Maar persoonlijk maakt het me niks uit hoor, drie keer Quievrain, het gaat om het leren van de duiven en die afstand, ach.

Gisteren had ik een grap gemaakt over op dinsdag inmanden en op woensdag voor de vitesse en midfond. Dat was naar aanleiding van ons inmanden op woensdag voor de twee dagfond vluchten, en het op donderdag inmanden voor Quievrain. Geen haat en nijd, gewoon een beetje plagen, sommigen dachten dat het echt zo ging gebeuren, mensen aub dat snapt u toch ook wel, we gaan toch als Friesland 96 niet op woensdag inmanden voor Gennep .... mijn excuus dan voor de mensen die dachten dat dit echt was.

Gister na de avond training, was er een bevlogen jonge duif weg, vanmorgen zat ze op het hok, wat een gekkie hè . Misschien was ze er gisteravond laat wel aanwezig, maar pech gehad hoor, vanmorgen was ze de eerste... maar eerst een uur mee moeten trainen, een soort van straf zeg maar.

Ik probeer de jongen nu twee keer per dag te laten trainen, dus vandaag( dinsdag) wederom en morgen ook, donderdag ochtend weet ik nog niet wat ik doe, bij mooi weer mogen ze er uit, donderdag in de mand, en misschien door matig weer zo maar tot zondag in de mand, en dan is donderdag trainen misschien beter.

Gisteren een mailtje over luis bij duiven, ik kijk er niet zo heel veel na moet ik eerlijk zeggen, ik heb ze na de tweede vlucht gedruppeld met parasita van Bogena, andere sterke middelen durf ik niet te gebruiken tijdens de vluchten.

Ik denk dat luis en worm middelen slecht zijn voor de forme. Dus liever niet tijdens het seizoen. Straks, en het is vandaag dinsdag gaan alle duiven wederom in bad, tegenwoordig bijna altijd met Beute Badzout, maar omdat ik zo vaak een bad geef vergeet ik het ook wel eens. Het BEUTE BADZOUT, geeft zachte pluim, heeft door het geurtje een frisse invloed op de kopjes en luis vind het niet fijn. Er van dood gaan ze natuurlijk niet, maar velen( de luisjes) gaan er als een haas vandoor.

Als u tegen luis gaat behandelen, doe het voor en na het seizoen. Met een goed middel bijvoorbeeld de luisdruppel van Nanne Wolf of een andere goede duiven dokter.

Update De 961 van afgelopen zaterdag is ook thuis YESS kwam net binnen. Dus op de vluchten van de afdeling, geen duiven achter gebleven... ( op de africhting van de afdeling wel, toen een keer op Heino op dinsdag, nog pijn in de buik van als ik er aan denk)

De gewonden en of kale jongen gaan donderdag natuurlijk niet mee, sommige op vrijdag en anderen( de gewonden) helemaal niet meer. Die winnen geen prijs, hebben pijn en dan is het zinloos.

Terug