Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 24 augustus 2018

24-8-2018

Goedemorgen iedereen,

UPDATE 14.00 uur, het lijkt een mooie uitslag te worden, 1 en 2 in de club en 5e tegen 12.985 duiven met Teletekst.  De duiven kwamen heel goed, de eerste door de regen, de anderen kwamen terug van achter en waren dus om de buien gegaan. Net waren er 30/35 thuis.

Vandaag een vlucht met de jongen vanuit Quievrain(321 km), ze zijn gelost om 09.30 uur, met een vrij harde westen wind bij lossing. Heel veel oost in de wind dit jaar dus een keer hard west is eens wat anders.

Ik heb 35 jongen ingezet, de anderen zouden vanavond in de mand voor de natour maar die gaat niet door en zal waarschijnlijk naar dinsdag of woensdag gaan.

Deze 35 zijn allen in staat een prijs te winnen. Niet dat ze het allemaal doen nu, haha dat zou wat zijn, nee ze hebben prijs gewonnen dit seizoen.

De gewonden en kalen zijn natuurlijk thuis nu.

In de club waren minder dan 400 duiven, toch met de voorspelling van regen en misschien overstaan zie je minder deelnemers en minder duiven.

Opvallend dit jaar vind ik de club uit Oosterwolde, onze buur-club, enkele jaren geleden was dat een grote club, massa liefhebbers, nu zie ik een handje vol die mee spelen, twee grote goede spelers en een goede speler met minder duiven maar dan heb je het wel gehad, waar zijn al die anderen? Misschien is het niet leuk voor de leden om tegen dit jonge duiven geweld te spelen? of zijn ze gewoon gestopt, ik ga eens op onderzoek. Ik moest er even aan denken na het bericht van Martin van Zon afgelopen week op facebook. Vorige week waren daar nog 8 deelnemers met totaal 313 duiven, waarvan 159 van twee liefhebbers en dan nog 30 van de topper van 2018. Stel dat die twee hokken ze in forme krijgen dan is er voor 5 spelers geen kans. Maar in mijn beleving waren daar ruim 25 spelers en nu 8 ? watskebeurt??

Hier in mijn club pv de Vredesduif hebben we de gebroeders Homma, 80 mee, strak, op de rit, daar is deze week en of volgende week echt niet meer tegen te vliegen. Wim van Dijk kan het normaal ook heel goed met zijn duiven maar heeft een slecht jaar, en weinig jongen over, maar dat komt volgend jaar wel weer goed. En dan hebben we een paar sub toppers die steeds beter en harder spelen waaronder Kees Hoeben , Peter Brandsma Jr. Ik kan niet anders zeggen dat onze club sterker word en nog steeds vrij veel spelers. Wel hebben we bij ons een grote groep overnacht spelers, echt sector top spelers. Daar hebben we geen "last "van met de jonge duiven, die hebben hun jongen kaal en winnen geen prijs. Het verhaal van van zon over een liefhebber met 400 mee, tja dat is voor een club dodelijk denk ik, een paar jaar doen ze mee maar dan is het echt over en stoppen ze, wij zien het hier dus al op kleiine schaal met 160 mee

Succes iedereen, wij en afdeling 8 vandaag en de rest misschien morgen of zondag, veel plezier het weekend

 

Terug