Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 25 augustus 2018

25-8-2018

Goedemorgen iedereen,

Wij van afdeling 11(Friesland) hebben gister hun vlucht al gehad. We zijn gelost in Quievrain op een afstand van voor mij 321 km.

Het verloop was prima, en voor de oostzijde van de afdeling gunstig door de westen wind. 

Hier begon ik met een 7e tegen 13.246 duiven met Teletekst, het was wederom de 388( vorige week ook mijn eerste). Op dit ogenblik( zondag 09.00 uur) mis ik nog 2 duiven, wel beide met een verhaal. Over het algemeen komen mijn duiven heel goed na, dus verwacht ook ditmaal dat ze beide gewoon thuis komen.

In de club begon ik met 1 en 2 en 4 duifjes bij de eerste 10, dus zeker tevreden. In alle vier zit de Vechtmachine.

Ook afdeling 8 had gisteren hun vlucht, ik kreeg al snel een Apje van Evert Jan Eijerkamp en hokverzorger Oliver dat ze geweldig kwamen. Het hok van Lotte Eijerkamp gebruikt dit jaar Beute Producten, en het is dan voor mij prachtig als het zo ontzettend goed gaat, gisteren volgend mij de eerste 7 of 8 duiven van alles, het is èèn en al Lotte Eijerkamp.

Vandaag zaterdag, is het dus voor ons een rustdag, duiven zijn binnen en ik kan bij anderen gaan kijken vandaag.

Morgen begint de training weer.

Gisteren bij thuiskomst CLEAN BALANCE in het water, dit doe ik nu ook vandaag en zondag, en verder gewoon het schema. 

Ik hoor steeds meer liefhebbers dat het zo geweldig gaat, en dat het schema zo gemakkelijk is. Ja als je het even volhoud is het gemakkelijk, altijd het zelfde namelijk. Bij oude duiven als ook de jongen.

Hou het bij de jongen wel medisch in de gaten !!! bij twijfel gewoon een Belgamagix opsteken tegen het geel en een keer een product voor de kopjes. Jongen zijn wat vatbaarder, helemaal zonder medicatie is meer voor oude duiven, jongen ach, hou ze in de gaten en zorg dat u het bij de hand hebt.

De duiven gisteravond allemaal een oogdruppel gegeven en een herstel power capsule, ik doe het vandaag weer, ik doe gewoon verder of vandaag de vluchtdag is.

Terug