Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 29 augustus 2018

29-8-2018

Goedendag iedereen,

De jongen hebben vanmorgen 5 kwartier gevlogen, ze staan er goed op, al gaat de rui nu wel snel hè. Gelukkig is de voorspelling voor zaterdag droog en een beetje kopwind. Maar dan hebben we zaterdag ook de totale overheersing van de jonge duiven specialisten. In ons Rayon cq samenspel hebben we drie hokken die samen meer dan 200 jongen zetten en die moeten as zaterdag met kopwind en helder weer het totale eerste blad kunnen vullen. Het zijn hun vluchten, hun weer en hun afstand, dus let op zaterdag de klokken kunnen het bijna niet bijhouden. ... Beetje motivatie speech voor die jongen hè .

Ik zag dat ik in de club van plaats 2 voor het kampioenschap jonge duiven naar plaats 1 ben gegaan, poeh hè , onaangewezen dan he. Toch ieder jaar leuk om te proberen het zo lang mogelijk vol te houden, hun met verduisterde jongen tegen "mijn"  lichtmethode. Mijn is niet waar natuurlijk, het is het systeem wat ik hoorde in Canada bij Oscar de Vries. Maar enkelen( en die gaan op de natour) beginnen nu toch flink te ruien, het is zaterdag ook al 1 September.

Op dit ogenblik nog steeds geen problemen met de ogen, andere jaren zag ik wel eens een duif met oog probleempjes maar ik denk dat ik het nu "af hou " omdat ik ze twee keer in de week druppel, een virus hou je niet tegen natuurlijk, maar andere oog probleempjes hou ik onder controle, en nu nog steeds geen last.

In de club heb ik 10 jongen met 100% over de laatste 4 vluchten, 8 met 4 op 4 , èèn duif met 2 op 2 en èèn duif met 3 op 3. Wederom een beetje de zelfde lijn die het als jong goed doet. Steeds een deel Sprinter x Mastermind, op de verdere vluchten gaat dit deel steeds meer naar de achtergrond en komt de Vechtmachine lijn naar voren. De Sprinter x Mastermind lijn zijn wat grote duiven die naar voren hellen. Sprinter is een samenkweek met Hilgersom-Tijssen en Mastermind is rechtstreeks Verkerk.

Steeds meer liefhebbers bellen, mailen en of appen voor het systeem qua Beute Producten, ze horen steeds meer, lezen steeds meer en zien hun clubgenoten beter presteren dan ooit, en willen dat ook.

De beute producten zijn maar EEN DEEL VAN SUCCES !!!! , goede duiven, gezonde duiven, een goed hok, gemotiveerde duiven en u als liefhebber moeten ook 100% zijn.

Maar als u nu begint met SELECTIE, ze begint super te verzorgen, iedere week een bad, ze gezond maakt en houd samen met uw duiven arts, 100% inzet geeft dan zijn de Beute producten dat extraatje ! Duiven fitter, beter trainen, betere spieren schonere luchtwegen. 

Dus begin NU, met SELECTEREN, alleen de besten laten zitten, en op het kweekhok alleen FOUTLOZE duiven, gaarne met prestaties of in ieder geval prestaties van de ouders. Laat geen duiven zitten die slecht van bouw zijn, laat geen duiven zitten omdat ze een mooie stamkaart hebben, en laat geen duiven zitten die niks voortbrengen ! Liever 3 koppels kwekers,  dan 3 koppels goede met 6 koppels troep. troep geeft troep, wegvliegers geven wegvliegers, slecht gemaakte duiven geven slecht gemaakte duiven, domme duiven geven domme duiven... NIET ALTIJD, maar TE VAAK.

Terug