Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG 1 SEPTEMBER
1-9-2018

Goedemorgen iedereen,

Het is nu 10.50 uur, de natour duiven zijn thuis, de Quievrain duiven verwacht ik tegen 12.30 uur.

Willem en ik zaten buiten duiven te bekijken van een liefhebber uit Wezep, ik wist niet eens dat de natour duiven gelost waren, plots om 09.05 uur zien we drie duiven in schaduw boven de hokken vliegen, Bernhard nog in het hok aan het schoonmaken en wij aan het keuren hahaha, het duurde even dat ze vielen, busje zoeken, fluitje pakken, Bernhard uit het hok en ja hoor na enkele minuten toch op het hok, blijken we nog de 2e melding te zijn in de club, met 13 kalen, gewonden en de kleindochter Harry van 2014. Geweldig toch, als ze gelijk waren gevallen waren we ook geen eerste geweest hoor, maar wel korter aan dan nu ;) 

Nu wachten op de Quievrain duiven, daar ben ik klaar voor, alles staat nu gereed en geen bezoekers of hok krabbers ;)

Vanmorgen dus een bezoeker uit Wezep, hij had een steenmarter op het hok gehad, veel duiven gekregen van anderen en wist eigenlijk niet meer wat hij had zitten. Meer dan de helft moet er uit, daar kon hij echt helemaal niks mee, klinkt hard maar ik zeg het zoals ik denk. 8/9 koppels hebben we kunnen maken en een paar op de reserve bank. De duiven hadden erg geleden van de stress van de Marter denk ik, zal even duren dat hij het weer op de rit heeft. Enkele adviezen mee gegeven, en volgend jaar maar weer eens kijken.

Later meer, ik verwacht in de club een Homma festival, 300 duiven waarvan 75 van hun en in superforme , super glad en vol in de pennen. Wie in onze club tussen hun eerste 10 klokt heeft het goed gedaan. Maar je weet nooit, vorige week hier 1 en 2 en dat had ik ook niet verwacht. Mijn 388 die vorige week 7e Teletekst pakte was mee op de natour en was bij de eerste drie.... had ik hem nu toch maar ..... Tja .

Later meer vrienden en vriendinnen, geniet van het mooie weer en elkaar. 

 

Terug