Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 2 september 2018

2-9-2018

Goedemorgen iedereen,

Wat een prachtige duivendag gister, de jongen van de natour kwamen heel goed, het waren de 12 kalen, gewonden of herintreders, en een duivin van 2014 Kleindochter Harry en ik was zelfs de 2e liefhebber, ach ach dat had ik niet verwacht.

Later die middag kwamen de duiven van de Sector vlucht vanuit Quievrain, voor mijn 321 km maar voor noord Friesland bijna 400. Voor ons wat te kort misschien maar ach, het was een prachtige vlucht.

Ladonna tikte als eerste af, ze kwam aan als een raket, raakte de klep maar had zo een snelheid dat het een minuut duurde dat ze weer op de klep zat en geklokt werd. Ze mist nu de eerste op een paar seconden. Maar 2e en en daarmee 20e van 11.200 duiven is natuurlijk geweldig. Ze kwamen heel goed, toen ik het klokje weg bracht om 14.30 uur was alles al weer thuis. Ladonne heb ik gekregen van clubgenoot Youri, hij had een koppel van mij te leen, en daar kreeg ik een jong van terug. Ik wilde graag de duivin uit het nest( lijn Vechtmachine), en deze jonge duif pakt nu al 3 keer top 10 en staat ASDUIF. Geweldig hè .Dus eigen soort maar bij Youri Kormelink gekweekt, geweldig.

De hele dag stond in het teken van mooie sector vluchten, en dan lees ik, dat het met de wind oneerlijk is etc etc, maar iedereen speelt in eigen club, kring samenspel en afdeling... Al maakt een buur afdeling 300 mpm meer, wat maakt dat uit? het gaat om gezamelijk, spreiding, betere duiven overhouden die uit de massa kunnen komen. 

Hier in de afdeling zit de eerste zoals verwacht in het westen, maar ik aan de totaal andere hoek zit 20e ... GEWELDIGE SPREIDING omdat we met 10 los gingen, ook daar zaten overal vroege duiven.

Maar voordat de duiven vielen kwam het bericht wat heel duivenland op zijn kop zette... de heer C. van Limburg( ze willen geen 4 heten en hebben niets met die hollanders te maken zei hij) had de stekker er uit getrokken, 10 afdelingen deden wat al twee jaar vast stond, een mooie sector lossing, en TERROR C. heeft wederom maling aan samenwerking en lost niet met Brabant en Zeeland(sector 1). het bleek dat ze al enkele dagen met dit plan bezig waren, ik las de briefwisselingen. Limburg is de afdeling die het snelst terug loopt, er zijn daar hoeken waar mensen series maken omdat er geen andere mensen meer spelen, dorpen uitgestorven van duivenmelkers en dan komt Terror C. Die alles nog verder afbreekt, toekomst, jeugd, nieuwe inzichten, samenwerking etc etc En het ergste nog niemand uit deze afdeling doet zijn mond open. Terror C. zegt zo gaan we het doen en iedereen: Jazeker zijn heilige hoogheid. U hebt het licht gezien u bent onze uitverkorene u heeft gelijk...amen. Nederland probeert de duivensport en met succes let maar op te redden met dit bestuur, en Limburg trekken ze straks maar bij Belgie.

Misschien moet ik me niet zo laten gaan, ik heb veel klanten in Limburg, maar die hebben er wel begrip voor, ik ben niet tegen Limburg, niet tegen de liefhebbers, maar tegen terror C. Hij maakt voor jullie mensen uit afdeling 4 alles kapot en jullie laten hem dat doen. 

Ja limburg had geen kans met oost in de wind??? We gaan alleen gezamelijk los, uitslag in eigen afdeling. En volgende keer noordwest.... gaat Limburg dan wel samen los? Nu vast niet meer, dat zou opvallen.

Mijn excuus vrienden maar ik kan er niet tegen als mensen de duivensport proberen kapot te maken.

Geniet van uw dag, van het mooie weer, uw familie, gezin, duifjes. 

Poeh, het is er uit, nu kan ik ook genieten van de prachtige vlucht gisteren

 

Terug