Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

THE DAY AFTER
9-9-2018

Goedemorgen iedereen,

Het was me het vluchtje wel gisteren. 20 stuks mee, de 20 besten en maar 5 in de punten. Ze waren geweldig mooi, vlogen zeer goed, trainden donderdag nog een uur in de regen en ik had verwachtingen van minstens 12/13 van de 20 in de punten.

Toen de snelheid erg hoogg bleek te te liggen had ik wel een matig gevoel. Waren ze niet te zwaar? zijn ze door selectie niet veel beter geschikt voor kopwind, en ik dacht zelfs even aan de pinda,s( die haalde ik begin van de week in een kilo zakje...)

Maar de eerste duif kwam en die had gewoon een mooie snelheid, maar viel op het dak ipv op de klep... En toen ging het zo traag hier ik denk ze zijn ziek of ? wat is er aan de hand. Even aan het appen met Kees Hoeben om hem te felicuteren met de eerste prijs en hij had er toen 11 en ik 5, dat is niet goed.

Tegen 14.00 uur toen ik het klokje weg bracht had ik 16 van de 20 thuis, alle duiven vielen op het dak, en waren slecht binnen te krijgen.

Maar toen ik de uitslag kreeg die avond had ook Wim van dijk maar 6 in de punten van de 29 en hadden ook de gebroeders Homma slecht gepakt, er waren eigenlijk maar twee uitzonderingen Kees Hoeben en Jan Willem Jongedijk, die hadden hun deel en gewoon goed gepakt.

Toe ik dat zag, en dat de Homma.s en van Dijk met hun opgevoerde jongen ook slecht pakten werd ik iets geruster, dus niet de enige.

Ik heb ook tijdens het wachten geen enkele duif gezien, alles kwam hoog uit het noorden terug, stuk voor stuk zelfs, en geen andere duif gezien.

Wel weer erg mooi om te zien dat overal eigenlijk in de hele afdeling en sector voege duiven konden vallen. Ik zag veel grote verschillen met plaatsnamen dan normaal, dus ook nu was de lossing samen met afdeling 10 heel goed voor de spreiding. Dat er geen mooie serie hier viel, reden? geen idee. Wel alles thuis en vanmorgen al weer volop in bad. Nog èèn vlucht te gaan.

En voor de toekomst 2019 .... en verder, op dit ogenblik een dikke 40 super ingespeelde duiven van 2018. 

O ja, iemand zei: de mindere prestatie van deze week komt dat niet gewoon door de gespannen thuis situatie en onregelmatig verzorgen? Nee, dan weet ik bijna zeker dat heeft er niets mee te maken.

Later meer

Terug