Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 16E
16-9-2018

Goedemorgen iedereen,

Gisteren een bijzondere dag gehad, tegen 12.193 duiven pakken we met maar 15 duifjes mee 1 en 2, dus de twee snelsten van ruim 12.000 duiven. 

Ik zat voor de meldsite, en zag dat we om 11.18 uur moesten klokken om op dat ogenblik de snelste te zijn van alles.Om 11.10 uur ongeveer ga ik naar buiten( alles stond al klaar natuurlijk) , net mijn plaats ingenomen voor het hok, kwamen er twee jonge doffers echt uit de lucht donderen, met zo een enorme gang wat je zelden ziet. Omdat mijn antenne niet onder de klep ligt zoals bij velen maar nog half in het hok( zoals npo ooit verplicht stelde) moest ik ze met de hand een beetje richting antenne sturen. Maar om 11.16 zaten ze beide in het systeem, op dat ogenblik de twee snelsten van de afdeling. Het wachten kon beginnen, ten eerste vielen de duiven mooi vlot achter elkaar 11 van de 15 in de punten, maar wetende dat de massa in Oosterwolde en Donkerbroek nog moet gaan vallen... spannende minuten, daar in Donkerbroek vielen ze zoals gedacht als een raket, maar mijn Leonidas en Lakshman bleven ze nipt voor. 1e en 2e tegen 12.000 duiven ( wind hadden we mee)

Toen moesten we nog wachten op de 25 duiven van Morlincourt, dat ging ook goed, maar een paar minuten te laat, in de club begonnen we met een 2e, maar wel weer een mooie serie. De 670 ofwel Leandro stond eerste getekende en was ook onze eerste duif ( de drie eerst aankomende duiven in de club waren drie eerst getekenden), de 670 heeft dit seizoen niet gemist.

Van Morlincourt had ik iets meer verwacht, maar Weert was veel beter dan gedacht.

Nu nog èèn vluchtje volgende week, een natour, maar kijken of we die spelen

Iedereen bedankt voor de felicitaties, het waren er heel veel. En Henk Marsman pakte de 1e en 2e op Morlincourt, deze fanatieke beute producten gebruiker doet het toch maar iedere keer, van harte gefeliciteerd 

Later meer

Terug