Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 17E SEPTEMBER
17-9-2018

Goedendag iedereen,

Gisteren een goed gesprek gehad met de gebroeders Dekker uit Terneuzen, deze twee "jongens" van 22 en 24 jaar hebben alle 800 leden van afdeling Zeeland achter hun kunnen houden in 2018 voor het Keizer generaal. Twee jonge gasten die alle ouderwetse gedachten opzij schoven en hun eigen gang deden. Toen ze vier/vijf jaar geleden mij vroegen om te komen selecteren en een deel van het systeem te bespreken werden ze voor gek verklaart  Maar de twee mannen want dat zijn het nu deden het toch, gewoon moderne duivensport, kweken en spelen naar afstand geschiktheid en proberen de allround duif te kweken.

Ook met hun manier van voeren, trainen en bijproducten gingen ze gewoon hun eigen gang, en zie nu een paar jaar verder de ene TT plaats naar de andere en de beste speler van Zeeland( 2e Gebroeders Scheele en 3e Herman Calon). Geweldig wat ben ik trots op die jongens die ik ook nog vrienden mag noemen. Zo zie je maar, moderne inzichten, totale inzet en dan WINNEN. Kijk naar  Oliver Sabol bij Eijerkamp( Lotte Eijerkamp), kijk naar vader en zoon Buwalda uit Franeker, kijk naar Esther Bultman uit Doornspijk, kijk naar Hok  Huijsmans, allemaal jonge liefhebbers, of liefhebbers die het roer om hebben gegooid en zijn gaan winnen. Oude gedachten....aan de kant.... moderne inzichten, top duiven, perfecte bouw en winnen als nooit te voren.

Dus Gebroeders Dekker van harte gefeliciteert met dit grote succes, en Hans Bruns zei het al twee jaar geleden... ik moet ze NU OP DE HABRU DAG HALEN. Op naar een super seizoen 2019.. en naar de nationale Asduif of Olympiade duif, dat zal wel de volgende doelstelling zijn. 

Maar voor nationale Asduiven en Olympiade duiven moet je wel "goed zitten " en weinig concurentie hebben, graag veel fondduiven. In sommige afdelingen is het gemakkelijk, en andere afdelingen : bijna niet te doen.

Later meer, eerst de jongen er uit. Ben er nog èèn kwijt van zaterdag, dat is minder ;( 

Update 13.00 uur

Vanmorgen bezoek gehad van twee Zeeuwen, hebben het goed op de rit, de ene is er al, en de andere komt er aan.

Terug