Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG 22 SEPTEMBER 2018
22-9-2018

Goedendag iedereen,

Het is 08.15 uur, de duiven in Sittard zijn nog niet gelost. Het is nog vroeg en fris. Gisteren dus 40 jongen in de mand gedaan voor deze laatste vlucht, we zullen zien. Ik hoop dat de 388 weer op tijd is, staat beste jonge duif op de natour en had al TT op de gewone jonge duiven vluchten.

Het is me opgevallen dat de jongen de laatste veertien dagen zo druk zijn, de eerste weken dacht ik: ze vinden elkaar nog niet echt zo heel spannend, maar nu veertien dagen is het een ge-ren van jewelste achter elkaar aan, ook gister voor het inmanden was het een drukte van belang, dat zie ik wel graag. Komt ook mede door iedere dag LTW in het water.

Zondag( morgen dus) krijgen ze geen eten, de lampen gaan vandaag uit, en maandag begin ik met 7 dagen CLEAN BALANCE door het water en om de dag OLYMPIC MG MIX en LECITHINE OLIE of COLICONTROLL over het voer. OP woensdag en donderdag ook nog de CVS (Vitaminen) door het water( gewoon door Clean Balance of LTW).

Morgen is dus een schrik dag.. , en vanaf maandag krijgen de duiven GALAXY LIGHT en iedere dag een 10% BEUTE KORRELMIX er bij door. In de rui kun je gewoon èèn keer per dag voeren en dan 30 gram per duif.

TIP: liefhebbers die een slecht seizoen hebben gehad, of problemen met paratyphus of dergelijke, is het NIET ONVERSTANDIG een kuur te geven , nu juist in de rui, gelijk na de laatste vlucht, dan eerst kuren !!!! en daarna de BEUTE NATUUR-KUUR. Een slecht seizoen is jammer, maar zorg dan dat dit in 2019 niet weer gebeurt.

Hier op deze site bijna elke dag wel info, tips of iets dergelijks, dus houd het in de gaten.

Ik schat dat als vandaag de wind west is, dat de duiven er 2.16 over zullen vliegen ( twee uren en 16 minuten), maar bij een iets andere wind... opnieuw rekenen.

Maandag dus naar Hok Huijsmans te Hoogerheide, deze jongen gast vliegt knetterhard, met ouden en nu ook met jongen, en is misschien wel kampioen van het land geworden. Even afwachten nog. Hij gebruikt Beute producten maar heeft natuurlijk ook super duiven, en die wil ik wel eens zien.

Later meer, eerst koffie. ps de 387 is niet mee, hij is verkocht, ik mocht hem van de koper spelen maar ik durfde het toch niet. De nieuwe eigenaar zet deze jonge doffer uit HECATE op een 1e NPO met voorsprong uit lijn... VECHTMACHINE. Top Top

UPDATE: ik lees net dat ze om 09.00 uur los gaan met een zuid westelijke wind, dan gaan ze wat harder en zal het ongeveer 11.06/11.08 uur worden gok ik.( maar ik zit om 10.50 uur bij het hok)

Update 14.50 uur

Met de aankomstijd zat ik precies goed. De duiven keamen hier over om 11.03 uur, niet veel maar de eersten, een twee minuten later kwam de eerste terug, eerst even de Donkerbroek duiven thuis gebracht. ;) 

Alle duiven kwamen terug van het noordenj, na de eerste paar duiven geen enkele duif van de goede kant zien komen. Maar ach dat weet je he.

In Harllingen of Urk komen de duiven ook veel langzamer dan hier, is puur de wind en de plaats waar je hok staat. Ze kwamen ook slecht.

We hadden de tweede jonge duif in de club, de rest waren allemaal ouden van de gebroeders Homma, hun ouden kwamen goed de jongen minder. Jan willem pakte ze goed met 75% prijs.

 

Terug