Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 25E
25-9-2018

Goedendag iedereen,

Gisteren op bezoek geweest bij Maarten Huijmans te Hoogerheide ( Hok Huijsmans). Een geweldig ontvangst bij deze 29e jarige kampioen.

Alle duiven mogen bekijken, ook de (waarschijnlijk) beste jonge duif van Nederland, ook de ouders van deze duif weer Geel min x Wit plus oog en beide perfect gemaakt. Zeer opvallend was dat de bijgehaalde duiven niet de kwaliteit hadden van zijn eigen duiven, zijn eigen duiven of in kruising waren VEEL beter dan de jongen van dat bekende hok of die belgische duif. De lijn van zijn oude stamduivin is geweldig, vleugje Verkerk(Buldozer), vleugje Bosua, oud soort. Ik heb alle asduiven en eerste prijs winnaars mogen zien.

Maarten gaf me een Belgische duif op een bon gehaald, ik zei, een Dirk van Dijck duif... , in ieder geval het soort. En ja was èèn van Dirk rechtstreeks. Hij gaf me een paar jongen in de hand die 7 keer mee geweest waren, ik zei: lang niet als je eigen duiven.. dit zijn vreemden. Hadden geen prijs gewonnen, kon ook niet. Maarten zijn eigen duiven zijn GEWELDIG, die vreemden niet. Ook hier weer: de top kwekers en top vliegers GEWELDIG van bouw.

De duiven waren zo extreem zacht, en zo helder op de kop en ogen, en spanning op de spieren. Prachtig, en BEUTE PRODUCTEN, ik ben er zeer tevreden over vertelde MAARTEN. 

Later meer 

Terug