Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 26 september 2018

26-9-2018

Goedendag iedereen,

Vanmorgen op bezoek geweest bij Richard vd Hatert in Oss, zijn jonge duiven ploeg mogen bekijken. Vorig jaar de kwekers, koppels gemaakt en met die jongen nu gevlogen. En heel goed, ze zagen er mooi uit, gezond en hadden zeer goed gevlogen. Volgens mij waren er maar een stuk of vier die er uit moesten qua bouw. Maar ach als je die gewoon op de Vitesse laat kunnen ze zelfs nog wel een keer vroeg pakken. Het meredeel van de jongen had een 8. Soort hoofzakelijk Stickers-Donckers, Embregt-Teunis en wat van Marrien en Verkerk. Het afgelopen jaar ( dit seizoen 2018), kwamen zijn ouden slecht op gang, maar na een paar aanpassingen qua voeren kwamen ze goed terug. De jongen deden het zoals reeds hierboven, heel goed.

21 Jongen net weg gepakt bij de weduwnaars, twee krasjes geloof ik en verder Blauw en blauw witpen. Prachtig Spul. Morgen of vrijdag nog even die van de kwekers weg pakken, bij de Vechtmachine ligt een prachtige blauwe die naar Hoogeveen gaat. 

De duiven zien er geweldig uit, gewoonweg geweldig. 

Afgelopen weken reeds veel duiven mogen bekijken, grote verschillen toch. In bouw maar ook in verzorging. Sommige liefhebbers hebben iets over geen tijd voor een badje, of dat hele goekope voer kan ook best, maar dan zie je het toch hoor. Afgelopen maandag waren die van Maarten Huijsmans natuurlijk geweldig, kan ook niet anders als je ziet hoe hij ze pakt.

Begin nu met de toekomst van uw duiven. Selecteer wat harder, minder duiven, iets meer inzet en goede producten en uw seizoen 2019 zal mooier tot veel mooier worden.

Begin eens met 7 dagen CLEAN BALANCE en daarna 14 dagen LTW en dan iedere tweede dag( om de dag) wat OLYMPIC MG mix over het voer met Lecithine olie of COLICONTROL. Om de paar dagen een bad( èèn keer per week) en kijk dan straks eens hoe ze aanvoelen. Betere pluim is beter presteren !

Later meer

Terug