Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 28E
28-9-2018

Goedenmorgen iedereen,

Alle jongen bij de ouders weg, de vliegers gescheiden en op de bakken gezet. De kwekers gescheiden, duivinnen in het hok van de jonge duiven.

Heerlijk, rust, èèn keer per dag voeren. Over het voer om de dag OLYMPIC MG MIX, soms met LECITHINE OLIE soms met COLICONTROL .

èèn keer per dag voeren is natuurlijk veel gemakkelijker. de duiven vinden het prima. 

De jonge vliegers allemaal door de hand gehad natuurlijk, wat een prachtige ploeg, bijna de gehele vliegploeg bestaat nu uit jaarlingen ( 2/3) dus voor de toekomst veel nieuwe kansen. Ik heb graag veel jaarlingen in een vliegploeg, dan ben je bezig met de toekomst. 

Gelijk even gekeken of ze ook luis hadden, bleek van niet. Wel hadden twee jonge doffers wat last van een oogje, misschien one eye cold, of een beetje aan het vechten geweest, geeft allemaal niets. In de rui tijd komen al dat soort dingen even naar boven. Ook bloedwratten komen meer voor in de rui tijd, ik heb ze hier eigenlijk nooit maar ik zie ze wel regelmatig.

Nu iedere dag mensen hier met duiven om te selecteren, en het mooiste vind ik steeds die tevreden gezichten het jaar er na, dan komen ze voor de tweede keer met hun jongen, zijn ze veel beter van bouw en presteren ze aanmerkelijk beter.

Als u dat ook een keer wil laten doen, neem gerust contact op, bel of mail maar.

Terug