Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 22E OKTOBER
22-10-2018

Goedemorgen iedereen,

Het is 09.15 uur en alle duiven zitten alweer in bad. De eersten om iets voor 08.00 uur. Het is maandag dus bad dag. Morgen is het dinsdag dus bad-dag etc etc. ofwel hier bijna iedere dag een heerlijk badje met Beute Badzout( € 8,50)het is een ander badzout dan u gewend bent, dit geeft echt frisse heldere kopjes en zijdezachte pluim. Ik krijg nog steeds duiven in de handen die niet in bad kunnen, ik vind dat raar. Het kost bijna niets, en het is zo klaar.. maar.. zeggen ze dan: het hok is daarna zo nat... DAN MAAKT U HET MAAR DROOG met de gasbrander. Er is bijna nooit een echte reden te vinden uw duiven niet in bad te doen.

Hier op de hokken zijn de duiven zijdezacht en volle pluim, die geweldige pluim komt ook mede door de Olympic MG Mix en LTW, iedereen die het gebruikt is tevreden, ze kennen hun duiven niet  terug naar enkele weken.

Nogmaals: BEUTE PRODUCTEN ZIJN GEEN MEDICATIE !! als uw duiven ziek zijn, moet u naar de duiven dokter !!

En Beute producten hebben altijd een 100% THT datum, ze gaan hier richting klant, winkelier en of groothandel met een 100% echte THT. Een THT datum moet er op, is plicht, soms vragen de mensen: Die datum mag het product langer staan? Tja, het staat er natuurlijk niet voor niets op, maar het is steeds een veilige datum, als het product niet stinkt of klontert kunt u het nog geven. Vitaminen zijn wel elke iets minder "sterk" hou de poeders droog. !

Ik las op een site over DNA bij duiven, dus komt een jong ook uit de ouders die op de stamkaart staan? HIER MAG IEDEREEN DNA LATEN DOEN. In een grote voliere kan heus eens iets gebeuren( we zien het vaak natuurlijk met ruim 30 koppels), maar DOE VOORAL DNA controle. Ik weet ook dat er uit een blauw koppel geen kras kan komen, en uit een rode duivin geen blauwe zoon etc. En ook ik zie wel eens vreemd bevruchting hier in de voliere, bij twijfel gooi ik de eitjes weg, en bij een zichtbaar verkeerde kleur ( kras uit blauw koppel) hou ik hem zelf of ruim hem op. Maar een kind uit een koppel hier is een kind uit het koppel, als er èèn een voorvechter is van dit "probleem"ben ik het wel.

Iemand zei, je kweekt vaak schaly,s uit de Vechtmachine.. ja, keer zijn eigen dochters is het bijna 50%( de mooisten zijn zelfs schaly,s) en toch is de Vechtmachine geschupt en de dochter in deze blauw. Maar een schaly uit zo een koppeling kan 100% 

In afdeling 4 bij bepaalde fondspelers is het opvallend hoe vaak het fout gaat op de stamkaart met de kleur rood en of vaal.. er is dan een bekende voorouder rood of vaal, maar de stamkaart klopt niet, uit een blauwe doffer met vale duivin... kan geen vale duivin komen. uit een rood of vaal koppel kan geen blauwe of kras ZOON komen  etc. maar verkoop technisch is het soms mooier om een bekende voorvader te hebben. en om een gekke reden is dat in limburg bij fondspelers wat vaker fout..

Ik zie ook regelmatig foutjes op verkoop sites, ik geef het altijd door, maar men doet er eigenlijk niets aan. in 8 van de 10 gevallen laten ze zo een duif met foute stamkaart gewoon staan. De mensen weten het toch niet.

Lees dit hierboven nog even door WILLEM !!!! Modder gooien en onwaarheden vertellen doe ik NIET AAN MEE

Iedereen, geniet van uw dag, uw duiven uw familie en YESSS het is bijna kerst, ik heb er nu al zin aan. ;) 

Gister had ik JIM C. hier op bezoek, deze jongeling is zo fanatiek, hij komt hier iedere week op "les" , hij maakt mijn hokken schoon WAAR IK HEM GEWOON VOOR BETAAL, en daarna krijgt hij een uurtje duiven les. Gister ging het over pokken, bloedwratten, bulten op de gewrichten en andere wratten. 15 jaar is JIM !, maar dat gaat er èèn worden ! gauw even zijn kwekers bekijken en misschien hier en daar even aanvullen( met dna) ;)  Ik vind het leuk dat zo een jonge gast zo leergierig is. Afgesproken hebben we dat hij deze winter ook enkele toppers gaat bezoeken. EN RESPECT VOOR HANS EN EVERT JAN EIJERKAMP, die hadden afgelopen zomer al door wat voor talent hij is en gaven hem VIER(4) duiven gratis ! dat zijn mensen die jeugd op het goede paard zetten kijk naar Enrico Doldersum, Arnold Paalman en de Gebroeders Homma.

Groetjes

Terug