Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 30 november 2018

30-11-2018

Goedemorgen iedereen,

Gisteren op Duiven.net nog even meegeboden op koop 1 en 2 van familie Buurstra, ik ging tot een bepaald bedrag maar de tegen partij ging er steeds met 5 euro overheen, hoe groot ik de sprongen ook maakte. Het leek meer op plagen dan echt willen hebben, dus liet ik ze gaan. Ik hoop natuurlijk dat de koper er blij mee is, waren fijne duifjes van super afstamming.

Het is nu 07.42 uur, nog vroeg, nog donker buiten, maar erg druk, pakjes maken voor verzending en auto straks inpakken voor morgen. Morgen vroeg richting Nieuwegein, de nationale dagen. 

Straks ook nog even alle doffers( vliegdoffers) in de mand zetten en samen met Willem even bekijken, hoe is de rui verlopen, zijn ze gezond, hebben ze luis, gewoon even alles bekijken.

En er komt nog een goede speler uit de omgeving Assen op bezoek, enkele duiven mee en koffie drinken :) 

Gisteren fijne duiven gezien van Jeroen Jansen, had bijna alles mee, mooie toekomst ploeg. Gaat over op de eendaagse fond, vitesse is veel te wind gevoelig en de kwaliteit komt niet echt naar voren. Wil je je meten met andere hokken dan moet je verre midfond en dagfond gaan spelen. Op die "veel uren vliegen" vluchten komt de kwaliteit en verzorging naar voren.

Hier in Wilhelminaoord ook hoor, op de vitesse zit ik ongunstig, iedereen zegt dat trouwens, ik heb nog nooit iemand eerlijk horen zeggen : ik zit gunstig haha. Op de midfond en dagfond woon ik wel op de zelfde plek maar kun je door goede duiven en verzorging wat tijd inhalen. 

Zodra het licht gaat worden buiten, ga ik de duiven verzorgen, een bad geven en dus de weduwnaars even pakken, maar nu eerst aan het werk, pakjes maken met Beute Producten, iedere dag, en iedere periode ruim meer dan vorig jaar

Terug