Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 12 januari 2019

12-1-2019

Goedendag iedereen,

Vandaag ga ik eitjes verleggen van de kwekers naar de vliegers, nog niet alles natuurlijk, alleen de eersten. Ik wil ze wel kunnen "schouwen" . Nu kreeg ik gisteren een geweldige tip hoe dat te doen: met het lampje van je mobiele telefoon.. volgens de liefhebber kun je het de tweede dag al iets zien. Ik wacht wel een paar dagen langer maar ga het zeker proberen vandaag.

Gisteren bij Hengst/Provoost geweest en bij Gebroeders Dekker. De gebroeders Dekker waren Keizerkampioen van afdeling Zeeland 2018, grote klasse voor deze jonge knapen van 24 en 22 jaar oud.

Bij Lourens Jan en zijn maat Jacco Provoost de fondduiven wederom mogen bekijken. Ik vond twee geweldige jonge duivinnen van 2018, hun vader bleken broers te zijn. èèn van de duivinnen had als moeder de NACHTVLIEGER van afgelopen jaar. De nachtvlieger zelf pakte ik er uit omdat ze een "nachtvlieg oog" en een geweldige bouw, ik liet Jacco zien dat deze duif zo een oog heeft in extra klasse, na het cijfer vertelde hij dat het haar was... Even later bij de kweekdoffers zei ik bij een doffer: die moet naar de kweek... dit bleek de vader van de nachtvlieger te zijn. 

Ik kreeg uit Zeeland nog een geweldige fondduif mee van E & M Kint, een donker kras doffer uit Paasborst lijn. Omdat ik in de toekomst ook de langste afstanden gaan spelen maar bouw dat heel rustig op, voor mij geen grote aantallen fond kwekers. Zo nu en dan een perfecte, en die ik dan in de toekomst wat ga gebruiken voor de kweek en te spelen. Deze Donkere kras heeft alles wat de beste marathon duiven hebben en is een zomerjong van 2018 dus: rustig aan.

zo eerst even koffie

Terug