Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 2 februari 2019

2-2-2019

Goedendag iedereen,

De jongen groeien hier als kool, maar toch gaat het iets langzamer dan in de zomer. Veel minder zon uren zal de grootste oorzaak zijn. 

Afgelopen week heb ik wederom jongen mogen halen bij Eijerkamp, ik heb er nu 31 stuks. Ik ben een testhok dat wil zeggen met contract. Ik mag er mee spelen, selecteren en mag gewoon doen wat ik wil. Maar als er een topper bij zit die verkocht zou kunnen worden of op de kweek zou kunnen gaan hebben Hans Eijerkamp en zoon de eerste keus en krijgen 50% van de verkoop prijs. Dus voor mijn alleen voordelen, mag uit al hun toppers jongen testen op mijn hok, en als er èèn verkocht zou worden krijg ik daar ook nog een deel van.

afgelopen donderdag ook nog een goed gesprek gehad met alle hok verzorgers en Evert Jan, op de vlieghokken gaan ze nu ook overal LTW en Olympic MG Mix gebruiken. Vorig jaar bij Lotte Eijerkamp, afgelopen winter bij een deel van de kwekers, en dit seizoen bij alle vliegers. Ze passen het in in hun systeem. 

Hier op de hokken in Wilhelminaoord gaat dus alles goed, ze zijn gezond en zien er prima uit. Jammer van het vochtige weer, ook de hokken zijn dan minder droog, niet zo mooi om te zien maar ach, ze hebben er weinig problemen mee. Iedere zondag is het hok weer schoon, mooi droog, en met wat korrels lijkt het mooi genoeg.

Rondom de schalen ziet het er allemaal goed uit, geen vieze troep gelukkig. De duiven krijgen ruim voer van BEYERS natuurlijk, de BEUTE-BAK iedere dag vers en LTW, OLYMPIC MG MIX en op woensdag CVS.

Beyers premium kweek vind ik de beste, ik heb ook Galaxy kweek van Beyers, ik meng het wat. Andere merken wel gehad hier maar beviel minder tot veel minder dan BEYERS. Dus geen andere meer voor mij.

Iedereen succes, geniet van het weekend, uw gezin, familie en de duiven.

Terug