Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 18 maart 2019

18-3-2019

Goedendag

diverse mensen hebben oude duiven die al een pen of twee pennen gestoten hebben. HIER OOK. ik ben er blij mee, een goed en gezond teken vind ik.

In 2007 had ik dat de eerste keer, of in ieder geval viel het een keurder uit zuid oost drenthe op, hij was bij ons in de club en vertelde dat het niks ging worden, deze hebben al een pen of zelfs twee gestoten. HIJ HAD HET TOTAAL MIS, de duiven ( drie) die pennen gestoten stond dat seizoen allemaal op teletekst 972,965 en 338.

Er zijn natuurlijk hokken die door een fout in het bijlichten problemen krijgen met de rui, die stopt daar niet en de duiven zijn straks te kaal voor vroege prijzen.

Maar wanneer er nu duiven ruien, en u weet dat er geen fouten zijn gemaakt zijn ze lekker gezond en blijven ze straks gewoon staan. Waarom denkt u dat er mensen zijn die voor de eerste vluchten twee of drie pennen TREKKEN.... Dan staan ze stil wanneer ze op lengte zijn.

Ook weer zo iets, velen hebben geen idee wat ze zeggen tegen beginners of jeugd, ik kreeg iemand aan de lijn die reeds wilde stoppen met de ouden..... ruien.. en een clubgenoot zei: ziek, stop maar, BELACHELIJK.

Help elkaar met ECHTE zaken en waarheden, strooi elkaar geen zand in de ogen.

Vanmorgen Herman de Graaf hier even op bezoek gehad, gewone speler, aardige man, geen rijke meneer. Gaf ik een potje MG Mix mee en een potje geelkuur. Kwam hij later terug met zijn 45 km auto een paar bevroren palingen brengen, is toch geweldig, hoeft helemaal niet.

Gisteren naar limburg geweest, onderweg een duifje afgezet, was van Dirk Verleun zat bij mij, moest naar vrienden in Limburg, ik kwam er toch langs, brachten ze 25 kg voer mee, hoeft helemaal niet, we zijn toch duivenmelkers onder elkaar. Maar wel aardig natuurlijk.

Een paar jaar geleden gaf ik een 6 tal kweekkoppels te leen aan de heer Klijnsma te Joure, hij zag het even niet meer zitten met zijn eigen duiven. Duifjes vorig jaar netjes terug gebracht. Nu is hij spijtig genoeg ernstig ziek.. duifjes moeten allemaal weg, telefoon gisteren, van twee vrienden van hem: Gert Jan wij vinden dat de duiven van jou zijn, ze komen uit jouw soort. Ik zeg: wilt u ze zelf hebben? Ja graag. Ik zeg: er is niets van mij bij, het soort misschien, maar de duiven zijn van Klijnsma. Vond ik erg netjes wat ze deden , niet nodig maar wel erg netjes. Nu gaan ze naar andere liefhebbers, heel erg voor Klijnsma dat hij geen duiven meer kan houden, maar zijn duiven komen goed op zijn plek.

Hier gisteren de ouden een lekker dagje samen gehad, vanmorgen weer gescheiden. ze zijn een beetje licht vond ik, maar dat is beter dan te zwaar.( Nu in deze periode)

Door de LTW voelen ze geweldig !! en nu aan de clean balance en dan van de week gaan ze in de mand. heerlijk ik heb er zin aan.

 

Terug