Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 19 maart 2019

19-3-2019

Goedemorgen iedereen.

In den beginne van Beute duivenproducten ( de tijd van Prange Suppe, Herstel power en Vita sport) verklaarden veel me voor gek. de duivenartsen in het bijzonder. Medicatie moest het zijn, kuren, blind kuren en iedere dag een zakje door het water. Ik heb het ook gedaan, jaren lang. Toen medicatie aan banden kwam en het niet zomaar meegegeven mocht worden of op de post gezet... Tja toen kwamen ze aan de centjes en winsten van de doktoren. En als een blad aan de boom draaiden ze: natuur producten dat moest het zijn. Natuur dit, groen dat etc.

Dierlijke eiwitten? wat een flauwekul zeiden de artsen, medicatie moest over het voer. Calcium, magnesium om spier problemen tegen te gaan? flauwekul, kuren met poeder 1 t/m 40 tegen spier problemen.. nu, ( medicatie is niet meer mogelijk om aan te verdienen).. komen ze met eiwitten voor opbouw van spieren en magnesium/calcium etc voor spier problemen.. ze hangen er een mooie naam aan en... de winsten zijn terug.

Een bekende speler( zoals zovelen) , natuur producten? flauwekul, mijn producten een jaar gedaan, ging geweldig, nu een eigen lijn.... Geweldig, maar ook om je dood te lachen.

Zo zijn er zoveel zaken in de duivensport. Is een liefhebber een jaar zeer bekend( gemaakt) op internet, dan hebben bepaalde hokken gelijk kweek koppels met broers, zusters en kinderen van die man cq dat hok. Bij hun vliegers zitten ze niet... dat zijn eigen duiven, maar voor de handel hebben ze dan merk X. We zagen dat in de tijd van de Bak 17, Freddy, Bolt, vandenabeele Rudi etc. Nu weer met een paar vitesse "rassen" uit belgie, gelijk kweek hokken vol met dat soort voor de handel.

Nu hebben we de verkoop van de Armando duif, 1,2 milioen euro, goede duif, in alles natuurlijk goed van bouw. Maar let op, tussen nu en twee jaar hebben die "verkoop hokken" allemaal Armando duiven... althans op het kweek hok waar u de jongen van koopt, op het vlieghok zit er niks van, en in het "eigen kweekhokje" zitten ze ook niet.

Nog zo iets van dat soort figuren, als de jongen weg vliegen... komen ze ze natuurlijk halen, soms een aardigheidje mee, geweldig bedankt dat u deze wegvlieger door geeft... gaat achter in de voliere... voor internet eind van het jaar. En u koop een wegvlieger met mooie stamkaart, zet hem op een andere wegvlieger met prachtige stamkaart en kweekt.. weg vliegers.

Maar wees niet bang, deze duiven die slecht kweken hebben een mooie stamkaart, en kunnen dus zo terug de verkoop in. Statiegeld duiven zeggen ze. 

Is dit overal zo? nee natuurlijk niet, bij de meesten gelukkig niet, maar er zijn een paar lieden.. zo voorspelbaar, je weet van te voren wat ze doen, waar ze instappen, wie ze voor hun karretje spannen, de ene zijde lullen, andere hand vullen.

Duiven verkopen die niet op hun eigen vlieghokken zitten, producten verkopen die ze zelf niet gebruiken, en maar lachen en gek doen.

Ook zo iets grappigs: je bent een goede speler met weinig duiven, er komt vraag naar je duiven... dan zet je er een kweekhok bij toch. Duiven die eigenlijk niet moeten worden aangehouden, houden ze aan voor het kweekhok.. van 6 kweekkoppels gaan ze binnen drie jaar naar 25 kweekkoppels, van een Fiat komen ze in een Mercedes. Natuurlijk is geld verdienen met duiven mooi, als je goede hebt op de uitslagen is het prachtig als je daar jongen van verkopen kunt. Maar om extra hokken te zetten "voor de verkoop" met wegvliegende broers en zusters of neefjes, en nichtjes en dan duiven bij te halen van die HYPE duiven.. , dan gaat het me te ver, dat is geen duivensport.

Ik heb eens een fondman groot geschreven, speelde goed maar was niet bekend, duifjes kosten 50 tot 125 euro. Ik een paar keer aandacht aan hem gegeven, in column, boek etc. Nu belde ik laatst die man: wil graag wat van jouw rooie soort voor een vriend in saoudi arabie.... Tja gert jan, ze kosten vanaf € 1000.....??? Mede dankzij mij verkoopt hij goed... en nu van 50 naar vanaf 1000.

Die andere: heb je nog wat knappe duiven zitten voor de verkoop? een vriend van mij( dezelfde uit S.A) zoekt wat van jou soort, of ik je even wilde bellen. Krijg ik als antwoord: nee, uitverkocht, maar bij mijn familielid liggen nog wat jongen van de jongen.....(oktober) en die zijn wel te koop voor 500 per stuk(vanaf).. tja dan ben je het spoor kwijt toch.

geniet gewoon van uw duiven, en als u wat bijhaald , doe het bij iemand die goed pakt met zijn "eigen duiven" haal daar geen freddy,s Boltjes, Bak 17, of andere Hype duiven, die zitten er voor de handel

 

Terug