Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 2 april 2019

2-4-2019

Goedendag iedereen,

Net met vier duivinnen bij Nanne Wolff geweest( De duiven arts), 807,719,832 en 585, drie duivinnen van 2014 en èèn van 2015. En mest meegenomen. De duiven waren brandschoon, niets te vinden in Keel, Gloaca, Mest en ook geen luis.We maakten nog een grapje over de twee oudste duivinnen, die arriveerden afgelopen zaterdag als 1e en 2e.. "dan heb je ze niet beter gekweekt" vertelde Nanne met een smile. Op de eerste vlucht is het bijna altijd een oudje die het wint. Die pakken de kortste weg, een jaarling vliegt km om soms.

Ik had ook een duif mee van een ander lid, die had wat vleugel problemen, je zag dat ze de oogjes dicht deed van pijn als de dokter haar vleugel pakte.

Hier op mijn hok gelukkig nog helemaal niks, jaren geleden( 2010 en daarvoor) wel regelmatig maar nu eigenlijk niet meer. Ik denk zeker te weten dat het door de MG mix komt, dit hoogwaardige product heef een zeer goed effect op de spieren.

Beute Systeem 2019.


Veel liefhebbers hebben graag een systeem wat ze kunnen gebruiken.
Het Beute systeem is voor 2019 hier en daar weer aangepast, stilstaan is achteruit gaan.
U kunt dit systeem natuurlijk ook als richtlijn gebruiken, als u bijvoorbeeld geen eendaagse fond vluchten speelt, past u het iets aan. En er zijn misschien supplementen of gedachten waar u niet achter staat of waar u al een ander product voor heeft. Zie het dan als een leidraad.
Er van uitgaande dat uw duiven uitermate gezond aan de start komen, en dan bedoel ik de vliegers maar natuurlijk ook de kwekers. En dat u ze een top verzorging geeft, regelmatig een badje, goed voer en aandacht.
In de weken tot maandag 4 Maart( de maandag na de voorjaarsbeurs is voor mij het begin van het vliegseizoen) krijgen alle duiven twee a drie keer per week wat Olympic MG Mix over het voer, dit is een geweldige mix van dierlijke eiwitten, vitaminen, calcium en magnesium en word door veel top spelers gezien als het beste voedingssupplement ooit. Ik vind het heel belangrijk dat u dit product ook geeft in de rui, rust en kweektijd.
Uw duiven moeten in de zomer top prestaties leveren, maar daar moet een duif wel al in de rui, kweek en rusttijd naar toe werken. Ik vind het heel belangrijk dat ook uw kweekduiven de zelfde optimale verzorging krijgen. U wilt goede duiven kweken, maar dat kan alleen met goede, gezonde en in topforme verkerende ouder dieren.
Olympic MG mix is dus een supplement voor 52 weken per jaar. Het aanplakken van de MG Mix kan op diverse manieren, in de vlieg periode het beste met Beute Lecithine olie voor de extra energie. In de rui, rust en of kweek periode kan het ook prima met Beute Colicontrol dat is gelijk een “mooie mest gever”. Als u de Colicontrol gebruikt als aanplak middel voor de MG Mix gebruik dan ruim meer dan dat op het flesje staat. 1 a 2 ml per kilo voer is gewoon niet genoeg om een volle eetlepel MG mix aan het voer te plakken, dus u mag gerust 5 tot 10 ml op een kilo voer doen.Vanaf Maandag de 25e Maart begint dan het vaste schema. 


Maandag LTW door het water. Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie


Dinsdag LTW door het water. Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie


Woensdag LTW door het water tezamen met CVS (Vloeibare vitaminen)


Donderdag Electroboost door het water


Vrijdag Schoon water. Bij het inmanden de duiven in beide ogen een druppel met de Beute oogdruppels. Het mag ook eventueel in de neus.


Zaterdag Clean Balance in het water ( eventueel samen met Electroboost) en wanneer alle duiven thuis zijn wederom een oogdruppel geven.


Zondag Clean Balance in het water( eventueel samen met Electroboost)

 

  • Wanneer duiven reeds op donderdag in de mand gaan( vlucht op zaterdag) op woensdag avond en donderdag bij het inzetten een Herstel-power capsule en een Power-Pills(nieuw) opsteken. Dus beide tegelijk( Herstel-Capsule en Power-Pills)
  • Wanneer duiven een vlucht hebben die eerder ingezet worden bijvoorbeeld op Dinsdag dan op zondag, maandag en dinsdag een Herstel-power capsule en Power-pills opsteken
  • En iedere keer wanneer duiven echt vermoeid thuiskomen ook een Herstel-Power Capsule opsteken.Heel belangrijk voor mij is dat de duiven schone koppen hebben, dus eerst samen met uw duivenarts kijken of er problemen zijn( ruim voor de vluchten) en daarna zo weinig mogelijk medicatie toedienen. Clean Balance en vooral de LTW kunnen u daarbij helpen. Ook het Beute badzout kan daar een goede werking in hebben zo ook de Beute oogdruppels. Schone koppen geeft betere oriëntatie daardoor een kortere weg naar huis.


Wanneer u toch eens iets van medicatie wil geven.. een Belga Magix tablet van de Weerd werkt goed tegen het geel en geeft soms wat extra,s. En soms is een kuurtje of tablet tegen ornithose klachten eens nodig. Maar doe het met beleid. En hier op de hokken zo weinig mogelijk tot niets.

Terug