Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 5 april 2019

5-4-2019

Goedendag iedereen,

Er kwam een vraag over het voeren van duivinnen. Als u met de duivinnen speelt krijgen ze exact het zelfde voer als de weduwnaars. Vroeger was het idee dat je ze licht moest voeren. Maar in deze tijd zijn we het er over eens, dat wanneer je goed moet trainen ook goed moet eten, en als je verwacht dat de duivinnen alles moeten vliegen inc de dagfond dan kan dat niet op minder voer en of lichter .

Vandaag gaan ze in de mand voor de tweede africhting vanuit Gennep begreep ik. In de club hebben we een klokvlucht om de systemen te testen. In vroeger tijd werd zo een vlucht altijd een eiervlucht genoemd, iedere liefhebber kreeg een doosje van 10 eieren, had dat zin? nee, maar was het leuk? Ja. Soms zijn dingen in de duivensport niet echt noodzakelijk maar hè het is een hobby, en plezier met een doosje eieren van € 2,00 haha prachtig.

Vorige week kwamen er zelfs liefhebbers van andere clubs bij ons inzetten, liefhebbers uit Wolvega, Oosterwolde e.o. omdat er in eigen club geen mogelijkheid was, jammer, de afdeling zorgt voor twee africhtingen met de container.. en dan zegt zo een club: Nee, bij ons niet.

Het nut van africhtingen met de container zien we vooral bij de jonge duiven. In 2018 zaten we op de zelfde losplaats als afdeling 10, wij hadden al twee vluchten gehad, voor afdeling 10 was het de eerste. In afdeling 11 ging het geweldig, in 10 was het een drama. Later hoorde ik van : verkeerde indeling container, te volle auto,s etc maar ik denk ook dat "het nog maar de eerste vlucht was" het verschil was. De liefhebbers van 10 die de africhtingen mee doen bij afdeling 11 hadden geen of veel minder last.

Ik kreeg gister een berichtje van de groothandel, de Beute producten staan op plaats 1,2,3,4 met meest verkochte producten van Nederland met het best verkochte product natuurlijk de LTW. Veel liefhebbers willen nu toch eindelijk de trein naar succes pakken. en een deeltje van het succes zijn goede producten.

Gisteren even met vriend Johan gesproken, hij heeft een zoon kunnen bemachtigen van Super Mario( een laatje), ik vroeg hoe hij er uit zag? een 9 vertelde Johan. Ik zeg: jij als marathon man... kan die zoon Super Mario niet beter naar Wilhelminaoord? hahaha nee( nog niet) hij gaat hem inbrengen in zijn marathon ploeg. Super Mario van J van der Made en zoon gekweekt door Mario Doornebal ( 10-107)

Hier de eieren van de Vechtmachine met Hecate onder een ander koppel gedaan. Ik heb er nu al een mooi aantal van, drie er van zitten tussen de jongen die buiten komen. Heb in 2015 voor het laatst met directe jongen gevlogen, en nu zijn er zelfs twee met een roze ring.. (lady,s wedstrijden). Nu gaan alle jongen naar de kweek, op dit ogenblik heb ik de eerste grijzen.

voor volgend seizoen heb ik al iets moois in gedachten. Een zoon van de Vechtmachine x Hecate zet ik dan tegen Triple Ace (Gail 13-929) en een kind van Triple Ace met Graciano 364 x kind uit Vechtmachine x Hecate. Hecate pakte 17 prijzen op de dagfond en Triple ace(Gail) zelfs 19 prijzen op de dagfond.

Van Theo Hetterscheid komen twee kinderen van zijn eerste NPO naar Wilhelminaoord( de eerste NPO is een kleindochter Vechtmachine).

Of wat denkt u van een zoon Vechtmachine x Hecate x een dochter van de nieuwe Olympiade van Leo Heremans die door Hans en Evert Jan Eijerkamp gekocht werd. Leuke gedachten al he.

Kanshebber voor dit seizoen bij de doffers een zoon van Hibiki !!, Hibiki werd vorig seizoen gepakt door de roofvogel en was misschien wel de beste duif over twee jaar van Friesland, een zoon er van( 393)... al twee pennen gestoten, super in orde, en als jong... zeer matig, dat gaat hem worden hahaha.

De 18-388 met twee keer Teletekst als jong zit in een onderste bak, ik ga hem na enkele vluchten wat proberen "op te peppen"misschien doet hij het nog een keer. De duif die de fiets won komt er ook aan(108). Maar ... de duivinnen gaan het mooie weer maken hier denk ik.

Hoeveel ouden zijn er dit jaar opgegeten? 0 ! , hoe komt dat? Later gekweekt ( 30 december ipv 5 december) en na drie keer buiten gelijk begonnen met africhten.. elke dag in de mand, naar huis vliegen en binnen. Ik las dat meerdere dat doen tegenwoordig. Heel goed.

Vorige week met de africhting de duiven in de hand gehad van alle leden, de duiven van Kees Hoeben waren geweldig, die van JW Jongedijk heel best( zijn beste een spierprobleem dat is jammer) en die van de gebroeders Homma? Tja die zijn altijd super van bouw. Bij de homma,s geen duif onder de 8 hoor, daar spelen ze niet mee. Die van Wim van Dijk en Bert Slot zal ik vanavond wel zien, het gaat een zwaar jaar worden. En Jaap Bakker, jaap heeft met zijn Duitser een super kweker, de kinderen en kleinkinderen van die doffer zijn geweldig. al met al hebben we een heel sterkte club. En Youri.. tja, klein ploegje, drukke baan, jonge vader maar samen met zijn Stella.. goed team hoor. en ik heb van hem de 772, uit Homma x Beute.

Veel plezier iedereen

Terug