Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 7 april 2019

7-4-2019

Goedendag iedereen

Gisteren de eerste klokvlucht gehad, nog geen wedstrijdvlucht, maar wel met het systeem aan. In het samenspel hadden we 42 van de 57 in de punten, een mooise serie en de duiven zijn dus gezond.

In eerste instantie had ik gedacht dat ze gewoon om 09/11.00 gelost zouden worden, ik had met iemand gesproken afgelopen winter uit de commissie en die vertelde dat ze niet meer naar het weer zouden kijken, althans veel minder. Dus tot mijn verbazing zag ik dat ze niet los kwamen, wachten, wachten tot je een ons weegt. 

Later toch nog los om 13.45 uur. De duiven kwamen gewoon heel goed thuis, dus de keuze van de lossing mannen was prima, maar ik dacht... dat ze op de cowboy manier van Joost van Dijk zouden gaan lossen Vitesse 08.00, midfond 07.00 uur en fond 06.00 uur. Misschien volgende week met de eerste echte vlucht.

Echte vlucht? Tja, raar en opvallend, jaren praten over "het is maar een trainingvlucht, en erg laagdunkend praten over dit soort vluchten" , en nu met vroege duiven opeens melden op de meldsite... Iedereen ziet het en praat er over, zouden ze dat zelf nu ook "zien" , of is het commercieel van belang ( nu er vroege duiven vielen). Je meld of je meld niet, niet alleen en heel snel als het uitkomt..

Zo zijn er in de duivensport zulke rare dingen, als het om geld gaat vaak he.  Presteren met product A. in een advertentie filmpje vertellen over product B. en zelf op de markt komen met product C.  Liefhebbers zien dat heus, ze zijn niet allemaal dom.

Postduivenmelkers zijn natuurlijk gewoon mensen, en mensen doen rare dingen. Als het om geld gaat, gaan ze tot het uiterste, als het om geheimen gaat, gaan ze tot het uiterste, en zelfs bij gewone dingen als duiven gekocht of gekregen.. gaan ze tot het uiterste..Niet vertellen, zeker niet in je eigen club.

Ik sprak gisteren een bekende speler, luidruchtig, lastig voor velen, nogal "achter de ellebogen" , die vertelde: Alle duiven die ik ophaal gaan in de voliere achter de hokken, die zijn voor de verkoop. Ophaal? Ja de wegvliegers of achterblijvers en de laatkomers. Ik zei: die ruim je toch op? Nee man, die komen op internet eind van het jaar of gaan in een partij mee naar een koper. 

Waarom? en hij bulderde op zijn bekende manier: statiegeld jongen, en die kopers zijn dom.... ppffff Tja, mijn waardering voor hem was al laag, maar nu helemaal weg.  Maar doet hij iets strafbaars? nee. 

Zo eerst even koffie en genieten van het prachtige weer, Jim komt net aan en straks even naar Sip en Monique gezellig.

Terug