Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 12 april 2019

12-4-2019

Goedendag iedereen,

De afdeling Friesland heeft besloten de vlucht van morgen niet te laten doorgaan. Wat u of ik er ook van vind. Laat ik zeggen dat ik het ook koud vind, maar dat als er wel een vlucht geweest was ik had meegedaan. Misschien niet met alles maar wel meegedaan. Nu is de keuze gevallen op geen vlucht. 

Ook daar heb ik vrede mee, het is voor iedereen gelijk in onze afdeling. 

De koude: ik breng ze wel gewoon weg voor een lapvlucht met koude, ik laat ze wel een ruim uur vliegen met de koude, dus voor mijn duiven was het misschien geen of minder probleem geweest.

Maar een afdeling moet rekening houden met heel veel mensen. Sommige hebben de africhting vluchten niet mee gedaan, de stap is nu dan wel groot en hun duiven zouden een knauw kunnen krijgen. Sommige liefhebbers hebben hun duiven middelmatig of slecht in de verzorging, soms zelfs heel mager of slecht, deze duiven krijgen een mega tik met de koude en vooral door de droge noordoost wind.

Als een bestuur zou beslissen: Wel een vlucht, dan hadden ze brieven en mailtjes gehad van boze mensen.

Nu een bestuur zegt: geen vlucht zullen ze brieven en maitjes krijgen van boze mensen.

Stel dat het bestuur zegt: wel een vlucht, en meneer huppeldepup uit ... raakt duiven kwijt... door de vlucht dan natuurlijk, door het bestuur etc etc., Dan krijgen ze boze mailtjes en mailtjes.

Duivensport is prachtig. Geniet dit weekend even van andere dingen en begin maandag met de vlucht van volgende week. Er komen nog genoeg. Er waren veel te veel vluchten volgens sommige dus... en er zijn aftrek vluchten.... dan hebben we die vast gehad.

Maak u niet druk, maak u niet kwaad. Zaterdagavond zijn we geen duiven kwijt.... 

Later meer, eerst de duiven even een stukje wegbrengen ;) 

 

Terug