Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 4 mei 2019

4-5-2019

Goedemorgen iedereen,

update 18.00 uur.  Hagelbuien waren er dan toch, wisselvallige aankomsten, tijdens de heldere momenten kwamen ze goed. Tussen de eerste en de tweede wel een gat hoor, was blij dat Lakshman tussen de buien door gevlogen was. Het lijkt  weer een top 10 notering voor deze kleine Vechtmachine te worden. Vorig jaar als jong twee keer en nu wederom en dat nadat hij vorige week op zondagochtend voor het klepje zat.Op naar volgende week

Doei 

Gisteren naar een Concert geweest van the American Country legends te Kampen. Lana Wolf en haar band brachten de grootste hits uit vooral de jaren 70. Geweldige show. Ik had een dochter van de Vechtmachine meegenomen, een half uurtje voor het optreden begon mochten we achter de schermen komen, Lana hield het jonge duifje vast, de fotograaf maakte een serie foto,s met ons en met Pam de zangeres uit Amerika. Het duifje draagt nu haar naam natuurlijk   Lana-Wolf . Geweldig om dit mee te maken. Vandaag zullen de eerste foto,s wel komen. Eind van het seizoen wanneer de duif helemaal door de rui is zal Henk er een mooie foto van maken, en Cornè maakt er weer een prachtig geheel van. Lana-Wolff, dochter Vechtmachine.

De duiven zijn los om 08.00 uur te Heusden-Zolder wat een afstand heeft van 210 km. de wind is hier nu niet zo hard, het lijkt rustig zelfs en het mooiste weer van de wereld.

Ik gok in eerste instantie op 1300 mpm( volgens site van vanderstouwe/Douna), sommige sites kijk ik helemaal niet meer, geen tijd voor en geen zin aan, bij sommigen moet je er drie prozac tabletjes naast leggen zo negatief. en sommige lees ik niet want die zijn zo "fout" in hun beweringen, uitleg en systeem dat ik er plaatsvervangende schaamte van krijg.

Hier zijn 38 duiven mee, omdat het zo geweldig slecht weer zou worden , met winterse sneeuw en gesprekken over de elfstedentocht volgende week heb ik een aantal thuis gelaten. Maar na eerst een uurtje sneeuw ruimen vanmorgen, en de kachels in de hokken goed opgestookt kunnen ze thuis komen.

Toen ik hoorde van 08.00 uur los, gelijk even met wat liefhebbers gesproken op de vlieglijn, het is bar en boos, 65 sneeuw in Eindhoven, hagelstenen als knikkers in Amersfoort en bij Vollenhove is de weg afgezet door een regenbui die zijn weerga niet kende.

Het zal waarschijnlijk een overnachting worden, de duiven zullen stranden onderweg, en komen als ze niet bevriezen in de loop van de week wel.

hahaha grapje natuurlijk, koud maar prachtig weer, iedereen succes

 

 

Terug