Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 5 mei 2019

5-5-2019

Goedendag iedereen,

19.00 uur

een beetje genoten van deze zondag? , beetje koud maar minder slecht dan men zei.

Hier alles okè . De jongen beginnen goed te vliegen in èèn groep, zaten later lekker in bad. De ouden zijn er niet uitgeweest maar hebben wel in bad gezeten. Net als vorige week kregen ze 10 liter heet water en 10 liter koud in hun badkuip, beetje Beute badzout er bij en ..... heerlijk.

In de afdeling gisteren 29 van de 38 in de prijzen beginnende met een 5e. Een prachtige serie werd gemaakt door onze club leden de gebroeders Homma, we zagen hun namen zelfs een paar keer bij de eerste 10 van de afdeling. Wij hier in Wilhelminaoord begonnen dus met de 5e plaats tegen 16.456 duiven, maar ik was zeker niet tevreden. Tussen de eerste en tweede duif zat een groot gat, en dat wil je niet. In de paar minuten van de hagelbui viel er gewoon geen duif.

Dat de mooiste uitslagen aan deze kant van de afdeling gingen vallen weet je, ik ben ook degene die dat altijd zegt. Nu hadden de liefhebbers in Harlingen geen kans op een 1e van de afdeling. Dus speelden we hier tegen 16.456 duiven? nee eigenlijk niet. Andersom hoop je ook dat ze dat zeggen wanner het zuid oostenwind is.

Ik had vorige week wederom een mooi verslagje gemaakt over de club pv de vredesduif, maar er stond een leugen in hoorde ik vrijdag avond. Ik zei dat niemand 50% had, en dat was onjuist, wim van Dijk had 50%. Tja, dat men daar wat van zegt snap ik ook wel, over het feit dat ik een mooi stukje schreef gedurende enkele weken hoor je niemand, ze hebben het dan niet gelezen tot dat foutje.. ach, duivensport he.

Ik las op facebook bij Steven van Breemen dat een duif die ik helemaal afgekeurd had vroeg zat, dus ik snapte er niet veel van. Nu bleek het de 13e prijs tegen 500 duiven te zijn, en de duif had een 7,5 !! Ten eerste kun je zeggen: 13e tegen 500 is dat heel vroeg? en totaal afgekeurd? een 7,5, had natuurlijk gelijk het keuringrapport opgevraagd. Ach ja, het prijspercentage van de heer van Breemen loopt tegen de 95%  de laatste weken, het is geweldig, en dan kun je het soms niet meer helemaal goed zien. Ik had hem geblokkeerd op facebook vertelde hij daar ook, dat kan niet, dan kun je elkaar niet lezen.. Ach ik snap het ook wel, minder gelezen, wat ouder dan moet je soms wat van je af-blaffen.

Dan is het toch veel leuker te lezen dat Iede uit Oosterwolde me een berichtje stuurde: gert Jan, we hebben maar 9 duifjes en ik zit er nog steeds goed bij.

Of dat Oliver Sabol je een berichtje stuurt met een bedankje( Lotte Eijerkamp), of Maarten Huismans met een bijna 100% score( in ieder geval erg hoog).

Of die oudere meneer uit het zuiden die schrijft: GJ, ik gebruik uw systeem en heb op mijn oude dag weer plezier aan de duiven, zelfs mijn kinderen vragen nu.

Of dat Richard van der Horst na een aantal dagen ziekenhuis weer thuis is en een knappe uitslag maakt( Gina bedankt)

Melden op de blauwband site zal ik volgende week niet meer, volgens Peter van Leijen is het de doodsteek van de duivensport, en daar wil ik niet aan mee doen. Als dat zo is moeten we geen van allen meer melden vind ik. 

 

Geniet van uw avond, en van de volgende week, lekker werken naar zaterdag.

PS voordat men zegt: je geeft toch niks..... Ik heb mijn vliegduiven gisteren een Belga Magix opgestoken. Ze hadden geen geel(Althans die ik meegenomen had naar Wolff) maar de langere vluchten beginnen nu en dan wil ik weer super schoon beginnen. Dus èèn keer een pil en dan de natuur weer.( iedere week Clean Balance, maar een laatkomer op maandag kan natuurlijk best eens iets mee nemen naar het hok)

 

Terug