Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 25 mei 2019

25-5-2019

Goedemorgen iedereen,

Update 16.15 uur. Er zijn op dit ogenblik 19 thuis van de 27. Opvallend dat de drie besten tot nu toe 663,092 en 099 er nog niet zijn. En dat de kleintjes het vandaag zo veel beter doen. De 18-961 Lucinde kwam als eerste aan en het lijkt de snelste van afdeling 10 en 11 te zijn. Nog afwachten want sommigen melden niet. Er waren ruim 12.000 duiven in concours. In de afdeling lijkt het 1 en 6 te worden. 

Lucinde is een klein duifje, super gemaakt maar klein, je hoort haar bijna niet aankomen, ik sond met mijn lokker klaar maar ze zat er al in voor ik de lokker kon gooien. De 2e duif heeft twee minuten op het dak gezeten 18-668

De vader van Lucinde is Mothers Finest 15-7i7 uit de Vechtmachine x het geleende duifje van Koen Carmeliet. De moeder van Lucinde mocht ik uitzoeken bij vrienden Gerrit en Wouter Vedder. Ze heet Alexandra en is een zus van Hans met een 1e tegen 9.261 duiven. De ouders van Alexandra zijn rechtstreeks Eijerkamp.

Onze tweede duif 18-668 is geboren uit twee vliegers die het beide goed doen. Deze tweede duif had nog maar 1 prijs op de korte vluchten, ze is een sterk ingeteelde naar de Vechtmachine. Vader 16-721 en moeder 17-980 !

______________________________________________________________________________

UPdate 13.24 uur. De doffers kwamen uitstekend vond ik. Alles was zo thuis, moet ik wel zeggen dat het maar 209 km waren. Nu wachten op de duivinnen. Ik wens iedereen succes

__________________________________________________

De duiven te Heusden-Zolder zijn gelost om 08.00 uur, hierop zijn de doffers mee. Die zijn donderdagavond gewoon getoond aan de duivinnen die mee zijn op Troyes die gelost zijn om 07.10 uur.

Dat de doffers straks thuiskomen en geen duivinnen vinden klopt, maar de duivinnen waar het om gaat vinden wel hun doffer als ze vanmiddag van de fond komen, en dat is het belangrijkste voor mij. Volgende week laat ik de doffers op een training vluchtje eens thuiskomen en de duivinnen zijn dan in hun broedbakken.

De doffers hebben deze week op dinsdag en woensdag Fungi poeder gehad van Tollisan, dat is een schimmel middel. Gewoon door de LTW en LTW/CVS. Ik denk dat bijna iedere duif een soort van schimmels bij zich hebben, en dat ze meestal geen kwaad kunnen. Maar hoor er goede dingen van om ze toch zo nu en dan eens te bestrijden, een duif gaat zich dan extra happy voelen is de gedachte. Ik hoor er vaak over en wil dan zelf graag eens ervaren wat het doet. Hier krijgen de duiven bijna tot geen medicatie meer ten opzichte van voor 2010 toen ik een medicijnen speler was. Nu moeten ze het doen met de enting tegen paramixo, uitroken en soms een geel tablet. De duivinnen zijn uitgerookt op zaterdag avond de 18e mei. De duivinnen hebben op donderdag bij het inzetten allemaal een oogdruppel gehad met Beute Eye drops en een Powerpil en Herstel-powercapsule, de jaarlingen ook op woensdagavond( de jaarlingen dus twee dagen achter elkaar). Of het al nodig is op de eerste eendaagse fond ? maar ze moeten nog zo lang, dus nu wat extra heeft straks voordelen denk ik, vooral de twee laatste dagfond vluchten.

Ach u weet ik vertel alles, wat u er mee doet, moet u zelf weten, gaat het straks slecht tot matig met de doffers op Heusden-Zolder komt het dan door de schimmel poeder? of omdat ze donderdag reeds getoond zijn? of dat de kwaliteit niet genoeg is? Ook dan weet je het nog niet zeker. Wel weet ik dat ze geweldig gezond zijn, dokter Wolff kon ook afgelopen week niets vinden, geweldig schoon, zowel doffers, duivinnen als jongen.

En vanmiddag op Troyes, komen ze slecht? waar komt het dan door?, komen ze juist goed? komt het dan door het uitroken? of de power/herstel-power? Ook dan weten we het niet zeker.

Wel heb ik er alles aan gedaan, dus laat ze maar komen.( mijn lokkers staan al klaar haha)

Iedereen succes en zoals Henk altijd zegt: Geniet van de aankomsten. Later meer bij Update, boven aan de pagina.

 

Terug