Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 2 juni 2019

2-6-2019

Goedemorgen iedereen,

Wat een prachtig weer en een prachtige vluchten gisteren. Ander weer andere duiven zeggen ze wel eens. Nu met de snellere vluchten zag je weer veel andere namen, hier in de omgeving pakten ook de overnacht spekers weer hun prijzen op de gewone midfond vluchtjes. En op de midfond hier zagen we andere namen in de top 10 bij bijna alle clubs.

Ik zag bij een aantal liefhebbers die vorige week zeer slecht pakten op "hun" eendaagse fondvluchten dat ze gisteren een prachtige uitslag neerzetten. Mooi voor gisteren maar door het verkeerde methode qua voeren en producten pakken ze op deze "tussenvlucht" een top uitslag...  foutje bedankt.. Als je wil knallen op de eendaagse fond moet je op de midfond er tussen in eigenlijk een goed percentage behalen maar geen top uitslag, die moet volgende week weer komen. Kijk naar Lotte Eijerkamp, deze week matig, vond Oliver het slecht maar volgende week... we wachten af maar ik weet het zeker.

Tussen al die tientallen mooie berichtjes over de prestaties stond ook de 1e NPO van afdeling 7 combinatie Graaff/Gernaat pakten de eerste op de overnacht vlucht. Op naar St.Vincent Schreef hij nog. Ze gebruiken bijna alle Beute producten. Van harte gefeliciteerd. Hok Huijsmans(Maarten) stuurde weer een apje, dankzij goede duiven, inzet en Beute producten wederom een top uitslag. Maarten speelt geen eendaagse fond, dus hij moest gewoon schitteren gisteren en deed dat ook.

HIer dus de duivinnen op dinsdag en woensdag Fungi poeder van Vincent Schroder door het water gedaan, door de LTW en CVS natuurlijk. Maar omdat het een tussen vlucht was zag ik geen verschil. Misschien heeft het volgende week effect, of misschien helemaal niet. Vergeet niet dat hier de duiven super schoon zijn he. De drie liefhebbers in mijn club die Fungi gebruikt hebben en de twee liefhebbers in Steenwijk die ik het gaf, en de Duitse Liefhebber net over de grens die afgelopen week voor de eerste keer Fungi gebruikten pakten wel een mooie vroege of betere series. Ik denk dat daar schimmel toch een beetje oorzaak geweest is van de matige prestaties van de laatste weken.

Medicijnen werken het best bij een hok wat ze niet gezond heeft.... zo is het nu eenmaal, bij een schoon hok op stoom heeft het misschien geen of minder zin.

Gisteren hier in Wilhelminaoord 50 duiven mee en 30 prijzen, 2 bij de eerste 10 met de 088 doffer als eerste, ik hoop dat ik hem niet verspeel, dat kan een goede worden. Mijn overnacht doffer 18-967 pakte wederom prijs, nog niet gemist geloof ik... 7 op 7 of zo, misschien te snel voor een overnacht type, zijn broer en nichtje doen het ook zo goed, op de fond hebben ze natuurlijk hun kruid verschoten.

Terug