Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 10 juni 2019

10-6-2019

Goedemorgen iedereen,

slechte vlucht gisteren in afdeling 5. Bij veel inzetlokalen moest vanmorgen doorgeklokt worden. Ik hoop voor iedereen dat er veel duiven terug komen. In de loop van de week zullen dat ook wel veel zijn hoor. Duiven gaan soms zitten als er extreem slecht weer op hun pad ligt. Sommigen zeggen dan dat ze tegen de grond geslagen zijn.. zo kun je het zeggen, maar ook: De duiven gingen zitten en wachten tot beter weer. Vandaag, dinsdag en woensdag komen er veel duiven terug hoor. Wel belangrijk hoe je ze hebt gebracht, ben je een karige voerder, graan en water man, dan komen de duiven meestal slechter na. Ben je iemand van vetten, bijproducten etc, dan komen duiven nog dagen goed na.

Hier ging het dus redelijk goed, we beginnen met de 1e in de club en 13e van de afdeling tegen 6.252 duiven en 15e tegen 11.742 duiven( afdeling 10 en 11 samen). Ik moet goed kijken of ik me niet vergis in het aantal duiven, gister had ik twee getallen omgedraaid en kreeg gelijk kwade berichtjes van een heer Jansen uit Arnhem, de 2 en 5 had ik gedraaid.

Vanmorgen de jongen weg gehad naar Giethoorn 15 km. Ze waren voor mij thuis, goed teken. ik telde er vlug nog 84. Ik vind het leuk om ze iedere dag indien mogelijk te pakken, ze zijn erg mak en mooi, het zou zonde zijn als ik er veel verspeel.

Geniet van deze dag

Groetjes

Terug