Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 22 juni 2019

22-6-2019

Goedemorgen iedereen,

Drukke dag vandaag

Kalkar oud en jong gelost om 08.00 uur, door de wind zullen ze iets naar het westen gaan eerst. De ouden pakken snel de goede richting hoor, de volgende jongen ook, maar de zoekers pakken de wind schuin en gaan iets naar het westen, de snelleren zullen rond Urk vallen met de jonkies althans. En misschien gaan groepjes jongen richting Utrecht en komen in noord holland, klinkt raar maar het zijn jongen, en die duiken soms naar het westen, met oost in de wind( om het in de rug te hebben) bij utrecht hebben ze aan hun rechterzijde de veluwe, waar ze ook niet graag over gaan en duiken dus noord holland in. Daar gaan koppeltjes naar boven en komen via de afsluitdijk de provincie weer binnen. Met wind noord of noordoost minder maar nu met wat oost zou het zo maar kunnen.

Verzorg uw duiven goed bij aankomst, ze zullen dorst hebben. Pas op met stress, zo een eerste keer grote lossing geeft stress, dorst en dan soms uitdroging. Na een dag kunt u zelfs bij de jongen hoestende duiven krijgen. Allemaal wel op te lossen hoor, maar hou het wel in de gaten. Vanavond de jongen druppelen in de oogjes en neus met beute oogdruppels en geef de laat komers een herstel power capsule. Hier zit over het voer nu reeds colicontrol met MG Mix en Electroboost door het water.  U leest natuurlijk ook internet, en soms over schoon water, natuurlijke weerstand etc, en alles terug, maar ze moeten vaker mee dan alleen de korte afstanden, en volgend jaar moeten ze ook op de eendaagse fond 500/600/700 km. En met schoon water en graan zonder iets gaat dat niet meer, althans de voege prijzen, de series en duiven op alle 5/6 dagfond vluchten. Nu als jonge duif vast rekening houden met later !!

Gisteren of donderdag schreef ik een stuk op facebook over respect voor duiven, het zijn mijn vrienden en geen wegwerp-troep. HIer gaan jongen maar ook ouden mee als het kan, niet omdat het moet voor een beker.

Op auxerre 21 mee... waarom geen 20 voor de punten hoor ik dan?? Ik speel niet voor kampioenschappen. 21 waren er aan toe, dus gaan er 21 mee. Mijn 961 Lucinde is niet mee, 1e en 2e afdeling, moet ze dan mee? nee, ik zie haar graag, dus ze is lekker mee op kalkar.

38 jongen mee van 72, alles van dinsdag, woensdag en donderdag( thuiskomers) zijn natuurlijk niet mee, sommigen konden best, maar waarom? geef ze even de tijd om bij te komen.

Maandag had ik de 19e keer afgericht, 81 mee, maandag om 18.00 uur waren er 30 of zo, tegen 22.00 uur, 38 die zijn mee, de dinsdag kwamen ze heel best na en stond te teller op ruim 60, nu op 72/73 geloof ik. 

Gisterochtend alle jongen even naar de Witte paarden gebracht, 8 km of zo, ook de echte laatkomers, voor de spanning, stress en zelf vertrouwen. Toen lekker afgevoerd ruim en om 16.00 uur de 38 jongen gepakt die van maandag of misschien 36 van maandag en 2 dinsdag heel vroeg, maar de laatkomers, zo mooi ook , nee lekker thuis. Respect voor duiven, er komen van de afdeling kansen genoeg om zo weer in te springen.

Iedereen succes vandaag en ZORG VOOR UW JONGEN DEZE WEEK !!!, HITTE, ELECTROBOOST, OOGDRUPPELS en let op stress COLICONTROL.

Nu in het water, Electroboost en Clean Balance. Geniet vandaag, en jonkies nog niet allemaal thuis vanavond? wacht even rustig af.

En een tip, GEEN JONGEN MEE DOEN DIE ER NIET UITZIEN, VIES ZIJN, OF FLODDERIG, EN ZET ZE IN SCHONE MANDEN POTDOMME, IK had gister ook mijn handen weer onder de stront bij een liefhebber, ZORG ER NU EEN BEETJE VOOR.

Geniet

 

Terug