Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 25 juni 2019

25-6-2019

Goedemorgen iedereen,

Veel van de informatie die ik geef, tips soms, hulp soms of gewoon gedachten deel ik hier maar ook op facebook. Het probleem met facebook is dat er enorm veel mafkezen, idioten, drankorgels en andere rare mensen op zitten. Die geven antwoorden ofwel reacties waar je soms om moet lachen maar meestal schaamt, zoveel dommigheid in reacties. Hier op de site kan ik die tips wel schrijven, zonder die soms echt ACHTERLIJKE reacties. Duiven liefhebbers denken in principe alleen aan hun zelf, niet aan die ander, liefhebbers lachen zich vaak te pletter als een ander er onderdoor gaat of jongen kwijt is. En die zure achterbakse opmerkingen die er dan bij staan. Ik ben er onpasselijk van aan het worden.

In persoonlijke berichtjes krijg ik dan soms te horen: Ach, Jan, Kees, Gert Jan etc kunnen er niets aan doen, door hun geestelijke beperkingen en overmatig drank gebruik komen er zulke teksten, trek het je niet aan.... Ja dat niet aantrekken, dat is wat we hier doen in Nederland, ach, laat het maar, ze kunnen er niets aan doen. NEE, en nog eens NEE. Afstraffen moet je het, een hond kun je leren zich netjes of normaal te gedragen, en mensen ook. Dus zeg eens iets als u weer zo een dronken lor reactie ziet van een 75 iq punten knakker. Laat het niet steeds gebeuren, hou ze kort, straf ze af en blokkeer ze. Zij hebben geen gelijk, maar krijgen van u wel de kans om zich te uiten, ach ze kunnen er niets aan doen..... 

_____________________________________________________

Goedemorgen, 25 Juni 2019, een warme dag wederom. Vanmorgen een paar uurtjes eerder begonnen, eerst de jongen er maar eens uit gedaan. Als u gewoon naar uw werk gaat zoals de meesten, probeer ze dan nog even voor u aan het werk gaat er uit te laten of doe het pas vanavond later dan normaal. Het is zo mega warm dat ze overdag toch niet willen trainen. Zorg voor vers water, genoeg water, zet er een waterbak bij als u er overdag niet bent.

Ik ben normaal niet zo van een voliere waar de vliegers de gehele dag inzitten, maar nu met die extreme warmte mag het natuurlijk best. Als u naar uw werk gaat, zorg dat dat er iets open staat. Wanneer duiven te weinig zuurstof kunnen happen worden ze blauw, en gaan de prestaties flink achter uit.

Electrolyten mag natuurlijk iedere dag, de Beute Electrolyten zijn iets anders van samenstelling geworden, nog beter, kunnen door alles heen. Duiven drinken nu meer, u ook toch. Met medicatie door het water kunnen ze te veel krijgen, doe als u medicatie wilt geven het over het voer, in het water LTW, Electroboost of gewoon schoon water, maar medicatie graag over het voer nu.

Hoe het vliegprogramma er uit komt te zien weten we nog niet, maar neem van mij aan dat het NPO en AFDELING bestuurders hun uiterste best doen om een vlucht te regelen als het kan, misschien korter, misschien 1 nacht mand in plaats van 2 en misschien minder duiven in de mand en bovenste rij vrij, maar ze gaan het heus proberen.

Stel, hier in Friesland gaan we weer naar Kalkar, gewoon niet te ver, en twee a die uur later inmanden ! . de container is hier normaal om 19.20 uur en wiij beginnen om 16.30 uur reeds met inmanden. We kunnen natuurlijk natuurlijk ook gewoon om 19.30 uur beginnen met inmanden en dat de container komt om 22.20 uur. En dan vroeg los.

Tot straks

Terug