Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 4 juli 2019

4-7-2019

Goedendag

Vandaag zullen er tussen 9 en 13 duiven mee gaan naar de fond, we vliegen Lorris begreep ik en dat is zo,n 610 km. Door het weer in Frankrijk vooral op vrijdag is besloten het aantal duiven per mand naar 23 te gaan.

De jonge duiven hadden vandaag weinig zin om te vliegen, te warm denk ik, maar misschien ook te veel koppeltjes, ze willen graag het hok binnen.

Om 16.00 uur de ouden samen gezet, tonen doe ik hier altijd. Twee weken gelden op auxerre heb ik ze open bak gegeven en mochten ze zelf weten wat ze wilden doen. Er lagen tabak stelen zelfs. Nu weer gewoon terug naar een uurtje. Een paar koppels heb ik moeten breken, de twee oude duivinnen van 2014 zijn er tussen weg( naar het kweekhok) en door het achterblijven vorige week van twee doffers kregen hun duivinnen een andere doffer.

Ik zat net te bedenken misschien heb ik ze wel te gek gemaakt deze week, was er veel mee bezig. Luncinde bleef na iedere training buiten te wachten op de doffers, vloog dan weer mee voor een uur en liet zich verwennen door meerdere doffers. De duiven die vorige week zaterdag niet mee waren naar Chimay zijn dinsdag even op een 70 km geweest. Enkele er van wilde ik nu spelen en een week rust.. daar ben ik nooit zo zeker van. Maar misschien wel goed juist. Bij doffers doe ik het wel, gek he, maar duivinnen speel ik iedere week of breng ze even weg.

De duiven die vandaag niet mee gaan op de fond gaan morgen op de vitesse, althans een paar, Duiven die het echt niet kunnen gaan niet mee. Ik wil ze er eigenlijk al uit doen maar dan zit je met motivatie en breken van koppels.

De doffers die vorige week achterbleven hebben het zelf al gedaan, de selectie. de 110 Rode doffer was niks van waarde en de 971 van 2017 was alleen als jong goed, dit jaar 1 prijs volgens mij op 8 keer zetten.

Twee duivinnen die nu mee gaan hebben in de afdeling 11 keer mee en 11 keer prijs. Een rode jaarling en een blauwe van 2017.

Bij de jongen heb ik een mooie ploeg, ik hoop niet te veel meer te verspelen. Maandag ingezet voor Deventer en dinsdag morgen gelost,  jonge duiven waarvan er 60 terug zijn. twee duiven die nog weg zijn waren al eerder gehaald en de derde was een duif die wat licht bleef. Ze kon goed eten  maar gewicht kwam er niet op. Als ik niet te veel verspeel kan ik een keer extra streng door de ouden heen. De besten gaan naar de kweek, maar dan kunnen er ook eens een paar minderen gewoon weg. Ik heb graag zoveel mogelijk jaarlingen in het hok met oude duiven.

 

Terug