Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 11 augustus 2019

11-8-2019

Goedendag iedereen,

Gisteren een Natour vlucht gehad met de ouden 27 van de 38 in de prijzen, de duiven van Vierzon waren ook weer mee, althans de drie duivinnen, ze pakken ook alle drie weer prijs, zijn nog geen week thuis geweest.

De twee doffers van Vierzon, 392 en 721 waren niet mee, die mogen volgende week weer in de mand.

Op de natour komt in principe alles thuis toch, niemand raakt duiven kwijt op deze natour vluchten hoorde ik in Juni toen er een massa duiven weg bleef.

Ik had ze gisteren nog niet verwacht, we gaan namelijk nooit meer vroeg los, en blijven met slecht weer staan tot zondag, dus om 08.00 uur ging ik er maar eens uit. Koffie, even op internet naar de bestellingen kijken en toen maar eens naar het hok, kwekers voeren en zo dacht ik, zijn er al duiven.. klep open gezet, klok staat al aan vanaf vrijdag avond, dus veel tijd zal er niet verspeelt zijn.

Met buien onderweg of iets van inversie blijven we staan en nu met storm gaan we vroeg los, ik wist het even niet meer hoor.

Dus ook maar even kijken of chimay ook gelost is, onderweg van het hok naar de computer dacht ik nog, nee, zondag beter weer, dus ze bl;ijven staan, bleken die ook gelost te zijn. Ik ben een voorstander van lossen maar omdat dit jaar het door een dwarse scheet al niet door gaat, ging ik er met dit weer zeker niet van uit.

Maar toch dus, duiven los te Chimay, maar op wel coordinaat dan, blijken er drie losplaatsen te zijn, afstand maakt niet veel maar toch.

Een dikke bui trok over met enorme windstoten, en zo uit de lucht valt er toch een duifje op de klep, schaly duivin, op Bierges achter gebleven en in Wieringerwerf geland. Zondag gehaald, donderdag in de mand en nu 1e , kan verkeren. De regen werd meer en meer en we moesten 20 minuten wachten op de tweede duif, pffff 

Eigenlijk kon het niet gisteren, zoveel gewonden, Youri bij ons in de club kreeg een duif gemeld van gisteren, de man had het duifje en nog wel twintig gevonden onder de hoogspanning draden, allen van Friesland.

Vandaag zondag is het weer natuurlijk veel beter, de hele ochtend hier hollands duiven weer, wolken, blauwe stukken, windje en prachtig helder weer.

De ouden vanmorgen lekker vrij buiten, Henk en Otto van der Linden waren op bezoek met Willem Heinhuis en die hebben staan kijken naar oude duiven die gisteren mee waren en meer dan twee uur vlogen.

De jongen in bad, en enkele duiven gemaakt.. , met naald en draad, wondcreme en wondlijm. Zelfs mijn vierde duif van gister de 525 geen vel meer op haar borst, geen huid om te hechten,. dus maar speciale wondcreme er op. zoals het nu lijkt wel een stuk of 10 duiven die volgende week niet mee kunnen, een paar die te laat waren en de gewonden. Maar elk nadeel heb zijn voordeel, kun je ze ook niet verspelen.

Later meer

Terug