Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 25 augustus 2019

25-8-2019

Goedemorgen iedereen,

Tja, wat kan ik zeggen? Ik doe het maar gewoon in mijn eigen Beute stijl.

We hadden 69 duiven mee naar Weert, er zijn er om te spelen wel een 85(Jong en oud samen) maar ik had er 70 uitgezocht die mee konden. èèn bleek ik weer vergeten , ze bleek erg verstopt te zitten, en niet tellen he..

De wind blies een beetje uit het oosten, niet veel volgens mij(Hier althans) dus natuurlijk vielen de eersten en meesten rond Urk. Maar ik had niet gedacht dat er toch een paar aan deze kant zouden vallen, Gebroeders Homma pakten vier hele vroegen aan deze kant( 2 jongen en 2 ouden) en wij zelf pakten vier vroegen waarvan drie echt vroeg met 1479, 1474 en 1465 mpm 

In het Rayon Frisia Oost was het tegen 2366 duiven 1,2 en 5

In Groep E1 tegen 2128 duiven was het 1,2 en 4

In de club tegen 469 duiven 1,2,4 en 8 En in de afdeling en dat was het meest opvallende tegen 18.516 duiven 18,20 en 42. Nu weten we dat als er zuidoost in zat het meer Harlingen zou zijn maar ook daar vielen vroegen. Hoe kan het dat hier ook vroegen zitten? Zou door twee dingen kunnen, afdeling 10 was ook gelost, en het kan dat enkelen van ons in die groepen zijn gegaan, en meer recht hebben gevlogen. Of en dat zou het mooiste zijn, Lakshman 18-388 is een losvlieger dat weten we al, hij doet zijn eigen ding vroeg vliegen of missen. En hij was gelijk met twee jongen, hij kan ze dus hebben meegenomen.

Maar hoe het ook is, ik ben er blij mee. De jongen kwamen veel beter dan de ouden, de ouden heb ik woensdag nog op zwolle gehad maar toch kwamen de jongen beter. De eerste en tweede in de klok zijn ook nog twee met een schaafwond( mooi dicht al) van eerdere vluchten.

Mooi is dat de eerste gewonnen word door een Lady Ring, zo een roze 892 hij staat nog met een v achter zijn naam maar is toch echt een man. ( Komt uit Zus lucinde)

Gisteren nog met diverse liefhebbers gesproken en geapt, over diverse dingen, van vliegprogramma tot melden op de Blauwband. We waren het gelukkig na een goed gesprek wel eens hahaha

De 69 duiven waren er allemaal zo weer, bij de late jongen hoorde ik dat het minder tot slecht ging. Om 14.00 uur met klokafslaan was nog de helft van de late jongen weg, maar dat was 14.00 uur he.

Nu zondagmorgen zitten ze lekker met zijn allen in bad. Later meer eerst koffie 

Terug