Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 17 september 2019

17-9-2019

Goedendag iedereen,

Hier alle duiven gescheiden en in de hokken gezet waar ze horen het volgend seizoen.

Afgelopen zondag ochtend zijn de kleine jongen van de vliegers gehaald door de liefhebbers, ik had er een 25 tal verloot onder facebook lezers.

Geweldige ervaring weer, al die mensen die vol goede moed het nieuwe duivenjaar ingaan.

Gisteren kwamen de standen van de afdeling, we hebben de beste jonge duif van Friesland lang. en zijn 8e generaal geworden en pv de Vredesduif te beste club van Friesland.

Afgelopen zaterdag dus de laatste vluchten gehad, we hadden twee duiven tegelijk op Rethel, de blauwe doffer 885 en de schaly duivin 559, doordat ze net een week op weduwschap stonden bleef de 559 van klep naar klep vliegen druk koerend. De 885 pakte de 5e van de Sector en dus op Teletekst, de 559 niet, ze verspeelde haar plekje maar werd gelukkig nog 1e Asduif Jong van afdelung Friesland.

Een goed koppel waar ze uit is gekomen, de ouders van 508, 559 en 560, alle drie goed gedaan.

Door de zuid oostenwind vielen de snellere duiven in afdeling 11 en niet in 10. Ik had door de wind gedacht dat ze in ons westen sneller zouden vliegen, maar dat bleek niet te zijn. Er waren daar ook maar weinig duiven mee zag ik later.

Op de natour ging het ook naar tevredenheid, maar was natuurlijk Bagger eigenlijk, in de afdeling kwamen we er niet aan te pas. maar de wind was op beide vluchten ongeveer gelijk. Maar ik was tevreden, dat is het belangrijkste.

Het vliegseizoen afgesloten met veel vliegduiven, er werd aanmerkelijk minder duiven kwijt geraakt dan normaliter, de roofvogel was rustiger en op de vluchten raakten we bijna geen duiven kwijt.

Nu moeten we echt uitzoeken welke duiven mogen blijven, er zijn een zeer groot aantal van de jongere duiven wat het heel goed gedaan heeft, de ploeg van 2018 en 2019 is groot.

De oudste 4 duivinnen van 2014 en 2015 zijn naar de kweek. en de oudsten voor volgend seizoen zullen van 2017 zijn.

Nu gaat het seizoen 2020 eigenlijk van start, de rui, de duiven komen niet meer los en krijgen 1 keer per dag eten. De duiven hebben nu eerst even een parakuur over het voer en clean balance en ltw door het water.

We zien nu dat de fanatieke liefhebbers al denken aan de rui, kweek en vlieg seizoen 2020.

Succes en geniet van uw "rust seizoen"

Terug