Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 20 december 2019

20-12-2019

Goedendag iedereen,

We wensen jullie fijne feestdagen en een gezond en mooi jaar 2020. We hopen dat u geniet met het gezin, familie, vrienden of met uw dieren, laten we terug kijken maar nog meer naar 2020 en verder kijken, de toekomst gaat mooi worden voor een ieder dat is onze hoop.

Vanmorgen visite gehad van een paar duiven melkers, ik vind het nog steeds een mooi woord, duivenmelkers. Ik heb ze nog een demonstratie gegeven van de Gele druppels... de bekende Gele druppels ! Ik liet zien dat als je in beide neusgaten een drup doet het binnen een paar seconden door de gehele bek en keel zit. Je drupt ze, zet het flesje weg en kijkt gelijk in de bek, het lijkt wel een kanarie zo geel, van de neus gaat het door zijn koppie, bek en keel alles schoon. Ik ken het al heel lang(mijn vader had ze eind jaren 70, begin jaren 80 reeds, hij deed het ook in het drinkwater bij de eerste paramixo gevallen, er was nog niks) het komt nu uit de koikarper wereld, maar daarvoor eigenlijk al uit de gewone vijver wereld, het werd gebruikt om te ontsmetten en tegen bepaalde ziektes. Nu zijn de samenstellingen niet overal gelijk en ook de hoeveelheid werkzame stof per ml niet, na rondkijken, vragen, testen kwamen we bij de beste uit. Ook hier naar de kwaliteit kijken en niet naar de prijs, eerst het beste zoeken en dan kijken wat het kost wat we met alle beute producten doen maar ook bijvoorbeeld een firma als Beyers doet of een Belgica de Weerd, wat is het beste? dan willen we die. Ik heb tijdens de vluchten met jongen ze enkele malen gedrupt met "Gele druppels" , nog niet gedaan zoals het moet, ik heb zo maar een dag gepakt, de ene keer maandag of woensdag of zaterdag na de vluchten, er zat geen schema in(althans hier niet) . De samenwerking tussen de verschillende natuur producten LTW, CLEAN BALANCE, BEUTE OOG DRUPPELS en deze Gele druppels bleek hier de duiven schoon te houden, geen problemen met het Geel, schimmel en of luchtwegproblemen, steeds als ik bij dokter Wolf kwam waren ze geweldig schoon.

Ik druppel de duiven ook bijna iedere week in de ogen met de Beute Oogdruppels, ik doe dat hier op een andere dag dan de Gele druppels, ik wil niet in de war komen. De oog druppels in de neus doen is geen bezwaar en soms zelfs goed maar de Gele druppels in de ogen doen is niet de bedoeling !.

Nu heb ik vanmorgen dus een paar mensen laten zien hoe het werkt, maar was vergeten dat te vertellen aan de man waar een paar duifjes heengingen na de middag, hij belde tegen de avond op met toch enige angst: Er is een duif bij met een compleet gele bek en ook het oog lijkt geirriteerd.. gelukkig kon ik hem snel gerust stellen: de duif is schoner dan ooit. ik zal van de week eens een filmpje maken, dus let op instagram en facebook.

Terug