Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 1 januari 2020

1-1-2020

Goedendag lieve mensen,

Een goed voornemen voor 2020 is dat ik iedere dag weer een stukje op deze site ga zetten.

Hier zitten alle kwekers en vliegers bij elkaar, ze weten hun bak goed te vinden en het lijkt geweldig te gaan. In het kweekhok staan nieuwe broed bakken, van die Belgische bakken u kent ze vast. Henk van der Linde heeft ze gemaakt, hij kwam hier enkele weken geleden en ik vroeg: kijk eens in mijn kweekhok, als je het mooi maakt, en geheel gesloten, hoeveel bakken zouden er dan in moeten?

Hij meten en denken(waarschijnlijk) 48 stuks vertelde hij... Wat ?? 48 stuks hahaha, ja om het mooi dicht te maken, kunnen er 48 in. Maar ja, de bakken die er in stonden waren nog goed eigenlijk, alleen bevielen me niet echt. Van die kantelbakken, als die tegen elkaar staan werken ze niet super, ze gaan wat scheef hangen en soms valt er een rekje uit.

Maar zei Henk, We kunnen de kantelbakken meenemen, ik zorg dat ze een goed plaatsje krijgen, ik bouw nieuwe bakken voor je en plaats ze. Dus aan het eind van het liedje moest er natuurlijk geld bij, dat is logisch, maar ik heb nu 48 prachtige bakken staan en de 39 ouden zijn naar blije mensen.

Vorige week belde Rein Dunnink, Gert Jan ik heb teveel duiven, de duiven met een 8 moeten er eigenlijk ook uit, ik wil alleen de 8+ en 8,5 duiven houden en misschien alleen de 8,5 duiven. ( door jaren selecteren maar niet spelen kwamen er steeds 8,5 duiven bij). Kun jij een mooi plekje voor ze regelen? Ja natuurlijk Rein, is toch een geweldige kans voor andere spelers. Gratis duiven met een 8, wat willen we nog meer? 

Dus op vrijdag middag ging vriend Gerrit Vedder ze even ophalen... komt hij terug met 45 stuks. Ja echt, 45 stuks. Ik gelijk op facebook een actie regelen, en ongelofelijk wat een mooie reacties, nu 1 januari, 5 dagen na aankomst van de duiven zijn ze allemaal onder dak. Ik nam ze mee naar Zutphen op zondag, daar kwamen ze uit Maaskantje en Lobith om de duiven aan te nemen. Vanuit Belgie kwamen ze op maandag ochtend. Zaterdag avond waren hier reeds club genoten en op maandag een invasie van Friezen en Groningers, geweldig. Iedereen blij en tevreden. Siemen van Limbergen reed zelfs twee keer vanuit Sappemeer... mijn fout. Ik had duiven in de mand gezet voor mensen die duiven haalden toen wij in Zutphen waren(Mand stond gereed), maar die van Siemen zaten niet in die mand, die stonden nog achter... dus hij kwam voor niets. De andere dag kwam hij weer de 1,5 uur durende reis... Gelukkig was hij met 3 prachtige doffers. Maar en dat weet hij nog niet, aanstaande zomer regel ik nog wel iets voor hem, twee keer rijden, en het was mijn fout, sorry Siemen.

As weekend is de beurs en show in Dortmund, 16 duiven gaan ons land vertegenwoordigen in de speciale klasse van bevlogen mooie duiven, bijna alle europesche landen doen mee. Omdat het pas laat bekend werd moest Ruud Moes alle zeilen bijzetten om een ploeg bij elkaar te krijgen en het moesten ook nog de deelnemers zijn van Nieuwegein... onze nationale dagen zeg maar. 

Onze duiven zitten samen en zullen gauw gaan leggen, dus dat is ook bij veel andere mensen zo. Ruud zei: kun je me aan 6 mooie duiven helpen? ik zei ja, maar later weer nee, en daarna toch weer ja. Nu gaan er uiteindelijk 3 duiven van ons hok BEUTE-HANSEN naar Dortmund, tussen de reserve duiven die niet gekoppeld zijn zocht ik de mooisten uit, maar dat niet alleen ze moeten ook prijzen gewonnen hebben he.

Nu gaan er denk ik twee jonge duivinnen heen en 1 jonge doffer, je land vertegenwoordigen is toch geweldig. Ik had ook twee prachtige oude duivinnen, de 17-027 en de 18-092 maar ja die staan op leggen... nu proberen we daar nog anderen voor te vinden. Morgen vroeg gaan ze naar Esther die ze naar Dortmund brengt. Zijn ons zijn nogal verschillend, hier in Nederland zit er soms al een punt tot zelfs twee punten verschil tussen, en nu met buitenlandse keurmeesters moeten we het maar afwachten. Persoonlijk denk ik dat ik meer duiven door de handen krijg dan al die keurmeesters samen hahaha. De jonge doffer zou bij mij 92,25 tot 92,5 krijgen. En bij de jonge duivinnen 92,5 en 92,25 maar ik heb geen show duiven meer hè. Ze zijn kleiner dan de show duiven of tentoonstelling duiven. Kleinere koppies en ze zijn 10/11 keer in de mand geweest. Zet je ze naast een mooie onbevlogen marathon duif duif dan vallen ze in het niet, en zet je ze naast een grote duif met prachtige kop uit Roemenie, Polen of Hongarije of zo, ja dan zijn ze te klein. Dus het ligt er aan wie ze bekijkt en of het keurmeesters zijn of duiven liefhebbers met een bepaalde status. Hoe dan ook het zijn mooie fijne vliegduiven die hier op reserve zaten( vandaag even in bad gedaan)

Vanaf vandaag probeer ik iedere dag een stukje te schrijven hier op de site, en zal proberen niet de negativiteit over te nemen van andere "stukjes schrijvers"

Met vriendelijke groet,

Gert Jan Beute

 

Terug