Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 2 januari 2020

2-1-2020

Goedendag iedereen,

Druk bezig met een database te maken van 8,5 duiven in mijn beoordeling dan hè . Wim Coel uit Belgie heeft het opgezet, en vanaf vandaag zet ik , wanneer ik een 8,5 duif tegenkom hem of haar op deze site met de gegevens van de liefhebber. Zo kunnen de liefhebbers in de toekomst gebruik maken van deze info en samenkweek doen of informatie delen.

Vandaag kwam er dus de eerste in, het was een duivin van Gerard Baarda uit Pingjum. Een marathon duivin met een geel plus oog. 18-4298908 Gerard was hier met twee clubgenoten, ze hadden alle duiven mee. Vanmorgen om 08.00 uur was ik eerst bij Esther Noordenrijk van duivendirect, er moesten bijna 40 duiven bekeken worden voor Dreampigeons en ik moest vier duiven brengen voor de europashow as weekend in Dortmund.

Bij de 40 duiven zaten diverse goed gemaakte duiven maar ook twee die niet verkocht mogen worden, ik vond ze te slecht van bouw.Bij dreampigeons hebben ze de ondergrens gezet op een 7, alles daaronder gaat niet in de verkoop. De mensen die mij volgen qua keuring weten dat ik alleen kweek met duiven die een 8 hebben, dus van 8- tot en met 8,5 en dat ik adviseer met duiven onder de 7,5 niet te vliegen ( op lang vluchten). Bij Dreampigeons hebben ze de grens op 7 gezet. Maar het is maar mijn mening he, u kunt een duif wel prachtig vinden of alleen naar de stamkaart kijken. Het cijfer is gewoon een onderdeel van uw keuze.

Hier zijn sinds 2 dagen de eerste eieren aan het vallen, de koppels zitten allemaal goed in hun bak, dat is al een top gevoel.

Diverse berichten gehad vandaag over mijn voornemen om elke dag een stukje te schrijven, u hoeft het niet te lezen maar het mag. De reageerders waren er blij mee.

Over de negatieve zaken in de duivensport probeer ik zo weinig mogelijk te schrijven dat doen anderen wel.

In pv de Vredesduif hebben we wederom een aantal nieuwe leden, zelfs een compleet nieuwe duiven coach, de andere vier komen uit omligende lokalen.

Tot morgen

Terug