Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 10 maart 2020

10-3-2020

Goedendag iedereen,

Gisteren zijn de jongen voor de eerste keer buiten geweest, het was mooi weer, er stond weinig wind dus het moest maar eens gebeuren.

Het kan natuurlijk zo maar fout gaan, als er een rover tussen valt ben je zo een flink deel kwijt, maar misschien omdat ik er bij bleef staan ging het goed. Bij het binnen roepen eind van de middag ging het ook geweldig, alles binnen en ze hadden flinke honger en dus eetlust.

Ze hebben hier nog steeds colicontrol over het voer, of gewoon zo over het voer of met Olympic Mg Mix. Als ik er niks bij over gooi gebruik ik 3/4 ml per kilo voer, maar als ik er een volle eetlepel MG MIX bij over doe(over een kilo voer) dan ben ik met de colicontrol veel ruimer, ongeveer 10 ml per kilo voer dan, het moet natuurlijk wel plakken. 

De mest bij de jongen is geweldig, de kleine veertjes beginnen al flink te vallen, dus de rui is begonnen( wat we ook graag willen).

Nog geen afvallers bij deze eerste groep jongen, het gaat gewoon geweldig. De 29e Maart zullen ze weer geent worden, dan is het precies zes weken geleden dat ze hun eerste PMV enting kregen.

Van de tweede groep jongen die afgelopen zaterdag zijn afgezet( in het DUMO hok), zijn ze misschien nog wel mooier, ook een aantal grijzen uit nazaten van Hecate 14-811. Dat was namelijk de enige grijze die we hadden, dus zien we de kleur verschijnen dan zijn het nazaten. Afgelopen 15 maanden ongeveer zat ze bij de Vechtmachine, 15 maanden bij elkaar, zonder scheiden, en ze mochten gewoon blijven leggen en groot brengen, een flink aantal jongen dus. 2 er van zitten op het vlieghok en 7 op het kweekhok, waarvan 6 duivinnen.  De jongen van de tweede groep zijn afgelopen vrijdag geent tegen pmv/Herpes, daar hadden ze ook geen last van hoor, maar twee jongen hebben de zaterdag toch even met pijn in de buik gezeten haha, gisteren de maandag was er al niets meer te zien of te horen.

Ook deze kleine jongen hebben steeds colicontrol over het voer( er zijn ook goede resultaten met colicontrol door het water) , bij de ouders zit het ook regelmatig over het voer dus de smaak kennen ze.

Een flink aantal jongen zijn de laatste twee weken ook vertrokken naar andere liefhebbers, mensen die een bon hadden voor een vroeg jong probeer ik een net geringde mee te geven, deze kunnen dan hun nieuwe plek makkelijker in het hoofd prenten. Ook zijn er 15 van de eerste ronde naar vrienden in Croatie gegaan, altijd mooi te zien hoe de prestaties en of nakweek is op andere hokken.

Ook zijn er enkele jongen meegegaan met Maarten en Stef die hier vorige week op bezoek waren, drie koppels jongen, en wie dan welke neemt kijken ze maar, ik begreep wel dat Stef zei: de 01 is van mij ..... 

Ja toen nog plezier, en gezelligheid en afgelopen weekend het ernstige bericht dat de broer van Maarten is overleden, we wisten natuurlijk dat het er aan ging komen maar, zo jong nog, net vader geworden, verschrikkelijk, we wensen zijn vrouw, ouders, het gezin, familie en vrienden sterkte met dit grote verlies.

 

Terug