Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 17 maart 2020

17-3-2020

Goedendag iedereen,

het duivensport seizoen gaat later beginnen, we dachten het al natuurlijk, door dat akelige corona virus ligt alles plat, dus ook de duivensport. Natuurlijk niet op uw hok maar wel in het clubgebouw en de wedstrijden.

Wat nu te doen hoor ik, en wat niet te doen?

In principe kunt u gewoon alles doen wat u wilde doen. duiven op weduwschap zetten, uw duiven laten trainen en zelfs opleren cq lappen. Dat de vluchten dan later beginnen geeft u gewoon meer tijd, dus wat dat betreft voor sommige liefhebbers zelfs een voordeel. 

Maar u kunt er ook voor kiezen de oude duiven nu te verduisteren, gewoon van 18.00 uur tot 08.00 uur of gelijk met de jongen mee, en dat zou hier dan zijn van 16.00 tot en met 08.00 uur de andere dag. Zodra u dan hoort dat we weer gaan beginnen kunt u de verduistering opheffen. 

Maar moet het, dat verduisteren? ik doe het niet, onze duiven laat ik gewoon in dit schema lopen, alleen qua voeding en Beute producten ga ik wat bijstellen.

Tot de dag dat we horen dat we weer kunnen starten ga ik wat lichter voeren en niet te veel. De hoofdmoot van de voeding zal Beyers Elite Recup zijn, met een klein deel "gewoon voer" dwz kweek of weduwschap ook van beyers. Ik ga ongeveer 10% Beute korrels door de recup mengen en 10% weduwschap dus voor de goede rekenaars, 80% recup, 10%  Beute korrels, 10% weduwschap en niet te veel, het zal ongeveer 25 gram per duif per dag zijn. 

Met de Beute producten hebben we nu dus de kans om ze nog beter op het komende seizoen voor te bereiden, stel we gaan los vanaf begin Mei, stel he, en dat we grotere sprongen gaan maken om toch fond te kunnen gaan spelen, dan zal het werken worden voor de duiven en vooral de jaarlingen. 

Later beginnen, misschien grotere stappen richting de fond, klappen op de spieren van onze duiven. Dus neem er de tijd voor, zorg dat de duiven nu EXTRA GOED voorbereid worden.

Als u al met de Beute kuur bezig bent van LTW, CLEAN BALANCE en MG MIX , gewoon volgen en daarna het schema wat los laten, dus de LTW gewoon drie dagen per week maar even niet van belang WELKE dagen, en de Olympic MG mix nu juist een dag meer, dus in plaats van twee keer per week gaat u naar drie keer per week voor de spier problemen straks ! hier gaat de MG mix vanaf nu om de dag over het voer, 1 eetlepel over een kilo voer, kracht opbouwen voor de klappen straks. Misschien gaan we geen fond spelen? zou kunnen, maar ik gok er niet op, ik denk dat we met zijn allen straks zo graag willen dat we grotere sprongen maken richting de 500/1000 km vluchten.En de duiven die dan nu niet extra begeleid worden zijn straks de afvallers, het kan natuurlijk best zijn dat we beginnen en dat de eerste pittige vluchten in volle zomer zijn, bloedheet en zwaar.

De Clean balance doe ik nu even niet elke zaterdag en zondag, ik doe het vanaf nu tot dat we los mogen om de drie weken vijf dagen achter elkaar. De CVS doe ik wel iedere week gewoon op woensdag, vitaminen heb ik liever op een vast schema. 

dus om het u gemakkelijker te maken:

De LTW enkele dagen per week maar niet van belang welke dagen, het restant de andere dag naar de kwekers of jongen.

De MG mix echt om de dag hier ! in het belang van de duif en voor straks( spier problemen- scheefvliegers), de eerste tijd zal ik het met Colicontrol aan plakken ( zo,n 10 ml per kilo voer), zodra we los gaan ruil ik het gelijk om met lecithine olie.

De CVS gewoon iedere woensdag.

De Clean Balance gaat naar vijf dagen achter elkaar en dat om de drie weken. ( in die vijf dagen zal ik ze ook 3 keer een yellow drop in de neus geven)

Het badzout gewoon zo vaak mogelijk in het badwater. 

En als u nog niet met het Beute systeem begonnen bent, dan is het nu dus de tijd om eerst ter starten met de Beute kuur van 14 dagen LTW en 7 dagen CLEAN BALANCE, maar begin dan wel gelijk met om de dag Olympic MG Mix !!

Succes en we zullen u zoveel mogelijk op de hoogte houden.  En nog even dit, veel liefhebbers willen al jaren pas in Mei beginnen, te weinig tijd in het voorjaar etc, dus nu de tijd voor die mannen en vrouwen om alles te zetten op HUN jaar, later beginnen.

Groet

Terug