Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 31 maart 2020

31-3-2020

Goedendag iedereen,

Zeer zware tijden in de hele wereld, het corona Virus zoals we het noemen heeft ons te pakken, tienduizenden of misschien wel honderdduizenden mensen worden ziek of nog erger, sterven er aan. Geen enkel land zal er aan ontkomen, al doen sommigen wel of er (nog) niets aan de hand is. Het is verschrikkelijk. We proberen met zijn allen er alles aan te doen, van thuisblijven tot acties op touw zetten voor geld of voor en dat is misschien nog belangrijker de ouderen en zieken die binnen moeten blijven en hun familie niet mogen zien. Hier doen we ook mee aan diverse acties, u ook natuurlijk, iedereen denk ik op zijn of haar manier.

Sommige augurken vinden dat niet altijd even gepast hoorde ik gister op tv, een groep bekende mensen hadden een lied opgenomen, voor troost, het samengevoel en u staat niet alleen. Gewoon een lied over samen komen we er doorheen, maar de augurken vonden dat niet gepast: er zal wel geld aan verdiend worden, of Je mag geen vrolijk positief lied maken in deze tijd.. gelukkig denk 98% van de mensen er anders over. En al zouden die artiesten er wat aan verdienen? stel, het is niet zo maar stel? , ze hebben geen inkomsten nu he. Bij een zanger gaat het nog door als zij plaatjes op de radio komen, maar acteurs of grappen-makers hebben geen inkomsten.

Zo is het ook met diverse andere beroepen, geen inkomsten maar wel uitgaven, gelukkig krijgt een deel van die mensen een bedrag van de regering, maar ook daar vallen weet mensen buiten. Ik hoop dat het goed gaat komen voor iedereen, het is verschrikkelijk nu maar er komt ooit weer een andere tijd.

Als ik over onze situatie hier spreek, wij zitten ook binnen, gelukkig iedereen nog gezond en in Drenthe nog weinig besmette mensen( althans op papier). Wij hebben onze duiven, onze tuin en elkaar en zijn gezond, maar denken aan al die mensen in het zuiden en nu in het westen, onze gedachten zijn bij hun.

Ik zou graag over de leuke dingen hier in het hok willen vertellen, over de jongen, de vliegers maar ook het gezond houden en rustig van uw duiven. Ik zie het gelukkig bij bijna alle merken toch gewoon doorgaan, stoppen met reclame maken voor de producten?? Ja dat kan, maar zal het daar anders door worden? Vergeet niet dat deze bedrijven in de winter ook uw club moeten sponseren, tientallen bonnen moeten schenken, en er is ook meer nog dan alleen het corona. Op tv en radio worden zoveel mogelijk grappige, leuke en plezierige dingen gezet, om de zinnen te verzetten. Wij hebben de duiven, maar ook een zaak. 

Reclame voor pindakaas of natuurlijk spier-spul uit Scandinavie mag dat wel? Reclame maken voor de nieuwe type,s Toyota mag dat wel? maar over een Yellow Drop (Gele druppels) die u nu gratis krijgt bij een bestelling boven de € 50,00 dat mag niet?  Rare mensen die dat zeggen hoor, zijn dat nu die augurken waar ze het over hebben.

Blijf binnen, blijf save

Terug